Urgente si Programari: 0726.18.12.75

95% dintre dentisti recomanda periajul in cabinet

95% dintre dentisti recomanda periajul in cabinet

Majoritatea stomatologilor realizeaza in cabinet toate tipurile de activitati de profilaxie dentara, arata un studiu care face parte din proiectul „Ergonomie, preventie si management performant in medicina dentara prin aliniere la standarde europene”, implementat in tara de Societatea Romana de Ergonomie Dentara. Cercetarea a fost realizata pe un esantion de 300 de medici dentisti.

Studiul mai arata ca tehnica de periaj individualizata in cabinet este o metoda des utilizata de medicii dentisti din Romania (95% dintre respondenti) dar că majoritatea medicilor care nu fac acest lucru au peste 55 de ani.

Printre cele mai des utilizate activitati de profilaxie se numara detartajul cu un procent de peste 93%, igiena oro-dentara cu putin peste 90% si sigilarea cu 84%.

Acelasi studiu arata ca 94% dintre dentistii chestionati sustin ca pot determina modificari ale riscului de imbolnavire al dintilor pacientilor, prin utilizarea mijloacelor specifice de preventie dentara, ceea ce demonstreaza nivelul de interes crescut pentru evolutia acestor mijloace.

Medicii Oral-Dent va recomanda efectuarea unui periaj profesional in cabinet la fiecare sase luni. In cazul in care sunteti fumator, periajul profesional trebuie sa fie efectuat o data la trei luni.