Cultura dentara

Ai probleme cu gingiile? Viitorul nu sună bine

Nimic nu îți poate indica mai bine starea de sănătate orală decât condiția în care se află gingiile tale. La controlul stomatologic, medicul începe să îți verifice gingiile și starea lor, care este mai importantă chiar decât numărul dinților tăi.

gingivita

Un șanț gingival de 3 milimetri este considerat a fi unul sănătos, asta în vreme ce un șanț între gingie și dinte de 4 milimetri trage un semnal de alarmă. Când acesta ajunge la 5 sau la 6 milimetri, este recomandată o curățare profundă. Dacă mărimea șanțul gingival nu se micșorează, atunci este necesară intervenția chirurgicală. În cazul în care aceasta este eficientă, pacientul poate reveni la activitățile normale

Gingiile se retrag și devin inflamate sau infectate în funcție de acumularea bacteriilor. Bolile de gingie și cariile dentare stau la baza a 90% din cazurile în care oamenii își pierd dinții, asta potrivit noilor studii publicate în revistele asociațiilor de specialitate dentară.

Cum putem evita gingivita?

Prevenirea bolilor gingivale poate fi făcută prin spălatul regulat al dinților. Iar aici vorbim de periajul dinților, de folosirea aței dentare și a apei de gură și de vizitele dese pentru controlul stomatologic. Tocmai de aceea este foarte important să acorzi deosebită atenție igienei dentare, iar astfel vei evita evenutalele proceduri stomatologice costisitoare și consumatoare de timp în viitor.

Știai că masajul gingival menține dinții sănătoși? Citește aici!

Oral-Dent, clinica ta de stomatologie, îţi pune la dispoziţie o gamă completă de servicii, prin intermediul medicului dentist Robert Sandu. Ne găseşti în București, sector 2, Str. Aurel Vlaicu nr. 158.

Vezi lista completă de servicii de stomatologie Oral-Dent.

Ne găseşti şi la Facebook.com/Clinica.Stomatologica.Oral.Dent

2 thoughts on “Ai probleme cu gingiile? Viitorul nu sună bine

  1. Buna ziua, va rog sa imi da-ti Un sfat in cea ce priveste extractiile dintilor de lapte la un copil de 6 ani .fiul meu are probleme cu maselele de lapte sunt cariate si au gauri am consultat un dr stomatolog si a zis ca tr scoate toate 8 masele si un dinte toate in aceasta zii facandu-i anestezie credeti ca este bine sa fac acest pas va rog sa imi dati un raspuns multumesc

  2. Alina
    Extractiile maselelor de lapte la aceasta varsta se fac doar in cazuri de infectii dentare care pun in pericol evolutia dintilor definitivi. Daca un dinte se extrage prea devreme fata de varsta medie a resorbtiei lui, dintii definitivi vor erupe haotic si vor aparea inghesuiri dentare. Dintii de lapte foarte cariati se trateaza si se amana cat de mult se poate extractia dentara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *