Cultura dentara, Endodontie, Pedodontie (copii)

Ce NU facem când se umflă măseaua

Umflarea zonei din jurul măselei este o urgenţă stomatologică, adică trebuie să ajungeţi cât mai repede la un medic dentist. Vă invit să citiţi articolul Măseaua umflată, urgenţă stomatologică.

Cauza cea mai frecventă a acestei urgenţe este prezenţa puroiului la nivelul canalului dentar, care de cele mai multe ori a ajuns şi la nivelul osului maxilar. Acest lucru se întâmplă în special când la vârful rădăcinii s-a format un granulom periapical.

O altă cauză des întâlnită este existenţa unei gangrene dentare. Vă invit să citiţi articolul Gangrena dentară, o urgenţă stomatologică. 

Tratamentul de urgenţă constă în drenarea zonei respective, fie prin canalul dentar, fie printr-o incizie la vârful rădăcinii, sub anestezie. La indicaţia medicului dentist, se vor administra antibiotice timp de 7 zile.

În urma discuţiilor cu pacienţii, voi enumera câteva lucruri pe care NU trebuie să le faceţi când aveţi această urgenţă stomatologică:

√ NU mergeti la farmacie şi cereţi “pastile de dinţi”. Sunaţi medicul dentist!

√ NU luaţi antibiotice în funcţie de cum aţi auzit la vecini şi în nici un caz NU luaţi doză şoc.

√ NU încercaţi să vă spargeţi cu scobitoarea zona inflamată.

√ NU ţineţi aspirină, lămâie, Nurofen, propolis sau alte substanţe pe zona respectivă.

√ NU ţineţi gheaţă pe faţă sau apă rece în gură.

Încercaţi să evitaţi să dormiţi şi să mâncaţi  pe partea respectivă.

masea.umflata.articol
Igiena dentară zilnică previne apariţia urgenţelor dentare.

Majoritatea amână tratamentul deoarece cred că problema dentară va trece după câteva antibiotice. Este greşit! Dinţii comunică cu tot organismul, prezenţa puroiului timp îndelungat poate să cauzeze apariţia infecţiilor şi la nivelul altor organe.

———

Oral-Dent, clinica ta de stomatologie, îţi pune la dispoziţie o gamă completă de servicii, prin intermediul medicului dentist Robert Sandu. Ne găseşti în București, sector 2, Str. Aurel Vlaicu nr. 158.

Vezi lista completă de servicii de stomatologie Oral-Dent.

Ne găseşti şi la Facebook.com/Clinica.Stomatologica.Oral.Dent

6 thoughts on “Ce NU facem când se umflă măseaua

  1. buna ziua,as vrea sa va adresez o intrebare,am probleme cu dintii de cand ma stiu,la varsta de 14 am avut o lucrare la dintii din fata cu laser,precizez ca am 27 de ani,de trei saptamani mi sa rupt un dinte din cei facuti si deasupra lui mi sa umflat gingia si ma doare si cand ating dintele la fel simt ca si cum m-as curenta,am luat antibiotic 2 saptamani dar cred ca infectia sa localizat deasupra dintelui,ce imi recomandati sa fac desi mie frica sa merg la dentist si mie frica sa nu imi urce infectia la nas,ochi sau ureche,eu sunt plecata din tara si aici costa mult,multumesc pentru atentia acordata si va doresc o zi buna,

  2. Bună seara,
    Am o infecție la rădăcina unui dinte care are și pivot. Infecția merge până sus pe lângă rădăcina dintelui și iese prin gingie. Cu antibiotice nu a trecut. Acest dinte cu pivot a făcut parte dintr-o lucrare pe care trebuia să o înlocuiesc. Se mai poate face ceva pentru a scăpa de infecție? Dacă nu, va trebui să sacrific un alt dinte pentru lucrare. Dacă există o posibilitate aș veni la dumneavoastră.
    Cu mulțumiri! Elena Constantinescu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *