Urgente si Programari: 0726.18.12.75

Scoaterea nervului dentar la copii

Scoaterea nervului dentar la copii

O carie netratată evoluează în profunzime până ajunge la nerv. În acest momnt, durerile sunt puternice, spontane şi nu cedează la antiinflamator. De cele mai multe ori durerea apare noaptea şi trezeşte copii din somn.

Mulţi părinţi cred că dinţii de lapte nu au nerv şi că nu dor ca dinţii definitivi. Este greşit! Dinţii de lapte sunt doar mai mici, dar ei au aceeaşi structură  cu dinţii permanenţi.

Deasemenea, multe persoane consideră că dinţii de lapte nu trebuie trataţi deoarece ei oricum se schimbă. Este greşit! Pe lângă durerile mari la care sunt supuşi micuţii din cauza nervului dentar afectat, pierderea timpurie a dinţilor de lapte va afecta dinţii definitivi, care vor erupe în poziţii greşite. Dinţii definitivi proaspăt erupţi, dacă au în jurul lor mulţi dinţi de lapte cariaţi, vor fi mai uşor afectaţi de către carii. Vă invit să citiţi articolul Sigilarea, o barieră împotriva cariilor.

O carie netratată determină apariţia gangrenei dentare care poate să evolueze către granulom. O infecţie la rădăcina dintelui de lapte poate să afecteze dintele definitiv, deoarece el se află în os sub rădăcina celui de lapte. El poate să nu mai erupă sau să aibă o formă modificată.

dinti.de.lapte.articol

Cariile netratate afectează în timp nervul dentar.

Se scoate nervul dentar şi la dinţii de lapte. Există 2 posibilităţi, în funcţie de vârstă, de durere şi de posibilitatea de comunicare cu copilul. Fie se face o mică anestezie, cu un anestezic special pentru copii, şi se scoate nervul. A doua posibilitate este să se aplice un pansament, timp de o săptămână, care va distruge nervul. Nici una din aceste manopere sau substanţe folosite  NU va afecta dintele definitiv, el va erupe normal. După ce se curăţă canalele dintelui, se aplică o obturaţie de canal cu un material care se va resoarbe odată cu rădăcina dintelui de lapte.

Dezvoltarea armonioasă a dinţilor definitivi depinde de sănătatea dinţilor de lapte. Tratatrea tuturor cariilor la timp şi controalele stomatologice o dată la 6 luni previn apariţia diferitelor anomalii dentare.

———

Oral Dent Bucuresti

Oral-Dent, clinica ta de stomatologie, îţi pune la dispoziţie o gamă completă de servicii, prin intermediul medicului dentist Robert Sandu şi al medicului dentist Elena Sandu (Culiţă). Ne găseşti în București, sector 2, Str. Aurel Vlaicu nr. 158.

Vezi lista completă de servicii de stomatologie Oral-Dent.

Ne găseşti şi la Facebook.com/Clinica.Stomatologica.Oral.Dent