Str. Aurel Vlaicu nr. 158, Sector 2, Bucuresti

021-210.10.67 / 0726.18.12.75

Sucuri carbogazoase, citrice… DINTI SENSIBILI

“Atunci când mănânc fructe, în special citrice, sau beau suc, simt o sensibilitate şi parcă dintele respectiv are altă culoare faţă de ceilalţi… uneori mă jenează şi atunci când mă spăl pe dinţi… .”

Multe persoane consumă băuturi carbogazoase, sucuri, fructe, în special seara, însa nu realizează că în tot acest timp are loc un atac încet, dar sigur asupra dinţilor. Principalul inamic este acidul care decalcifică smalţul. Acesta îşi pierde luciul, se subţiază şi devine sensibil. Pe aceste zone vor apărea în timp cariile.

“Cum putem preveni acest “atac” fără a renunţa la ceea ce ne place?”

Băutul sucurilor cu paiul protejează dinţii de atacul acizilor

Băutul sucurilor cu paiul protejează dinţii de atacul acizilor.

Sunt mai multe lucruri generale  la care trebuie sa fim atenţi:

 • Să reducem consumul de băuturi carbogazoase.
 • Să bem sucul cu paiul, astfel încât contactul dintre băuturile acide si dinţi să fie cât mai mic (să nu plimbăm sucul prin gură).
 • După o masă bogată în alimente acide (paste făinoase, fast-food, dulciuri, fructe) este indicat să folosim guma de mestecat fără zahăr, să consumăm nuci şi alune, care ajută la auto-curăţarea dinţilor prin stimularea secreţiei salivare.
 • Folosirea apei de gură sau măcar clătirea cu apă după ce mâncăm, dacă nu avem cum să ne spălăm pe dinţi.
 • Pasta de dinţi să conţină fluor, pentru remineralizarea smalţului.
 • Distrugerea (eroziunea) smalţului poate fi oprită din evoluţie, de aceea este important să veniţi la un control stomatologic periodic la 6 luni. 
Băuturile din citrice sunt foarte sănătoase, însă trebuie consumate cu grijă.

Băuturile din citrice sunt foarte sănătoase, însă trebuie consumate cu grijă.

———

Oral Dent Bucuresti

 

 

 

Oral-Dent, clinica ta de stomatologie, îţi pune la dispoziţie o gamă completă de servicii, prin intermediul medicului dentist Robert Sandu şi al medicului dentist Elena Culiţă. Ne găseşti în Bucuresti, sector 2, Str. Aurel Vlaicu nr. 158.

Vezi lista completă de servicii de stomatologie Oral-Dent.

Ne găseşti şi pe Facebook.

 

Comentarii (4)

Adauga un comentariu
 1. 24/04/2015
  Buna ziua, am o problema cu demineralizarea dintilor. La cei din fata se vede cum devin mai transparenti incepand de la varfuri. Ce pot sa fac in acest caz? Multumesc
 2. Teo. Dintii sunt mai transparenti spre margine fata de culoarea de langa gingie. Dintii demineralizati nu sunt mai transparenti, au niste pete mai albe, un aspect mai cretos. Trebuie sa nu consumati in exces bauturi carbogazoase, in special Coca cola.
 3. 16/02/2017
  Buna ziua am o poblema unde in mod normal a fi trebuit sa imi cresca maseaua de minte mi sa format o gaura in gingie iar la dinti din fata mia aparut cari de colet . cum pot stopa acest fenomene .
 4. 18/02/2017
  Florin. Caria de colet poate sa aiba mai multe cauze: atacul acid, gingivita cronica, o malpozitie a dintelui respectiv, dinti cu defecte de structura... Trebuie sa va examinez ca sa pot depista cauza, la fel si la acea "gaura".

Adauga un comentariu