Urgente si Programari: 0726.18.12.75

20% dintre români nu s-au spălat NICIODATĂ pe dinți – VEZI CE POȚI PĂȚI

20% dintre români nu s-au spălat NICIODATĂ pe dinți – VEZI CE POȚI PĂȚI

periaj_1Un sondaj recent efectuat de o companie de produse cosmetice a relevat faptul că 20% dintre români nu s-au spălat niciodată pe dinţi. Majoritatea celor care nu se spală niciodată pe dinți provin din mediul rural, mai arată sondajul. Acest lucru ne aduce nefericitul titlu de cei mai neîngrijiți dintre europeni.

Mai grav este faptul că majoritatea celor care se spală pe dinți spun că o fac pentru că așa cere convenția socială (nu poți să mergi la serviciu fără să te speli pe dinți) și vor o respirație proaspătă. Foarte puțini dintre români spun că se spală pe dinți pentru a-și proteja dantura și pentru propria sănătate dentară.

Mai mult și un Eurobarometru realizat în 2012 situa România pe ultimul loc la capitolul sănătate orală. Asta pentru că peste 65% dintre români nu merg nici măcar o dată pe an la dentist. De asemenea, suntem codaşi și la consumul de pastă de dinţi pe cap de locuitor, dar şi la frecvenţa cu care ne schimbăm periuţa de dinți mai arată rezultatele acestui Eurobarometru.

CE POȚI PĂȚI DACĂ NU TE SPELI PE DINȚI

Lipsa igienei orale duce la favorizarea și acumularea PLĂCII BACTERIENE și a tartrului. Resturile de alimente care rămân între dinți după fiecare masă, dacă nu sunt îndepărate se descompun, iar PH-ul din gură devine acid, iar în acel moment dinții sunt cei mai expuși la formarea cariilor.

Placa bacteriană și TARTRUL sunt principalii factori care provocă apariția cariilor, dar și afecțiuni ale gingiilor. Toate aceste efecte ale lipsei de igienă dentară, sau a igienei dentare deficitare, conduc mai devreme sau mai târziu la pierderea dinților.

Faptul că, poate doar durerea foarte puternică, le îndreaptă pașii celor care nu se spală pe dinți către cabinetul stomatologic este deja un mare minus, pentru că atunci când durerea devine de nesuportat, în majoritatea cazurilor medicul dentist mai are foarte puține șanse să salveze dinții măcinați de cariile profunde.

Pierderea dinților nu înseamnă doar că persoana în cauză va avea un aspect neplăcut și va ajunge la o deformare a feței. După ce o persoană a început să-și piardă dinții nu mai poate mesteca mâncarea în mod corespunzător și astfel poate ajunge la complicații ale tubului digestiv, cu ramificații la ficat și, în cazuri grave pot degenera până la CANCER.

Alessandra-Ambrosio-50-612796

CE TREBUIE SĂ FACI CA SĂ PREVII

Dacă vizita la dentist ar fi programată măcar de două ori pe an, șansele ca medicul să detecteze cariile în stadiu incipient și să le trateze corespunzător ar fi mult mai mari și, de asemenea, șansele ca pacientul să ajungă la pierderea dinților ar scădea dramatic. De asemenea, vizitele la dentist ar fi foarte puțin dureroase și neplăcute dacă fiecare dintre noi s-ar spăla pe dinți în mod corespunzător, măcar de două ori pe zi.

Un alt aspect deloc de neglijat în îngrijirea orală, atunci când ea există, este și modul în care se realizează periajul dentar.

VEZI AICI CUM TE SPELI PE DINȚI ÎN MOD CORECT