Urgente si Programari: 0726.18.12.75

5 alimente care dăunează dinților

5 alimente care dăunează dinților

Fructele uscate

Chiar dacă fructele uscate reprezintă un pas înainte de la mâncarea junk, totuși aceste alimente sunt destul de lipicioase și conțin mult zahăr. Ceea ce înseamnă că pot rămâne foarte ușor printre dinți, iar zahărul reprezintă un stimul major pentru bacteriile din cavitatea bucală.

fructe uscate

 

Băuturile acidulate

Băuturile acidulate care conțin zahăr acționează ca o baie de acid împotriva dinților. Decât să bei un suc puțin câte puțin timp de 20-30 de minute, este recomandat să bei un suc deodată sau în timpul unei mese.

suc

Dulciurile

Din același motiv ca și băuturile acidulate, mâncatul dulciurilor nu face bine dinților, iar bomboanele tari nu sunt chiar cele mai potrivite pentru bunăstarea cavității bucale. Nu numai că bomboanele se lipesc de dinți, dar mai și durează ceva timp până ce se dizolvă complet.

dulciuri

Alcoolul

Știu că pare greu de digerat, dar așa este, alcoolul poate fi dăunător dinților din cauza faptului că reduce considerabil nivelul de salivă din gură și știm cu toții că avem nevoie de ea pentru că ajută la curățarea resturilor de mâncare dintre dinți.

alcool

Citricele

Alimentele bogate în acid, cum ar fi citricele sau roșiile, pot provoca apariția cariilor dentare, mai ales când acestea sunt consumate singure. Chiar dacă aceste alimente reprezintă un plus de vitamine pentru organism, este de preferat să vă clătiți gura după ce le consumați, asta pentru a atenua prezența acidului.

citrice
Oral Dent Bucuresti

Oral-Dent, clinica ta de stomatologie, îţi pune la dispoziţie o gamă completă de servicii, prin intermediul medicului dentist Robert Sandu şi al medicului dentist Elena Sandu (Culiţă). Ne găseşti în București, sector 2, Str. Aurel Vlaicu nr. 158.

Vezi lista completă de servicii de stomatologie Oral-Dent.

Ne găseşti şi la Facebook.com/Clinica.Stomatologica.Oral.Dent