Urgente si Programari: 0726.18.12.75

5 pasi simpli pentru o dantura sanatoasa

5 pasi simpli pentru o dantura sanatoasa

Sănătatea dinţilor depinde în primul rând de igiena personală. Bacteriile sunt factorul determinant în orice afecţiune stomatologică. Multe persoane se justifică spunând că e de la lipsa de calciu, că e moştenire de la părinţi, că e de la fumat sau de la sarcină. Într-adevăr există aceste situaţii care dacă întâlnesc igiena precară, accelerează orice afecţiune dentară.

Problemele dentare pot fi prevenite uşor, trebuie doar să fim un pic atenţi:

√ Evitaţi dulciurile şi băuturile carbogazoase. Zahărul este hrana preferată şi a bacteriilor. Cu cât consumaţi mai multe dulciuri, cu atât veţi avea mai multe carii.

√ Beţi multă apă. Pe lângă hidratarea organismului, care este foarte importantă, apa ne curăţă dinţii. Încercaţi să beţi apă după fiecare masă, după dulciuri şi chiar şi după fructe.

teeth

Sănătatea dinţilor depinde în primul rând de igiena personală.

√ Folosiţi gumă de mestecat fără zahăr, de preferat cu xilitol. Folosită după fiecare masă, guma de mestecat stimulează secreţia salivară. În acest fel creşte ph-ul salivar, se curăţă dinţii şi este prevenită caria dentară. Guma de mestecat NU înlocuieşte periajul dentar!

√ Nu săriţi peste periajul de seară. În timpul nopţii se dezvoltă cele mai multe bacterii deoarece ele nu mai sunt deranjate, saliva este mai puţină, ph-ul salivar scade şi astfel se creează mediul ideal de viaţă al bacteriilor, mai ales dacă se mai găsesc şi niste resturi alimentare. Periajul de seară este esenţial pentru a ne proteja de carii şi afecţiuni gingivale.

√ Vizitaţi-vă medicul dentist o dată la 6 luni. Chiar dacă vă uitaţi în oglindă şi nu vedeţi nimic ” negru ” şi  nu vă doare nimic, nu înseamnă că aveţi dinţii sănătoşi. Doar medicul dentist poate să afirme acest lucru deoarece sunt multe zone la care accesul de acasă este dificil.

———

Oral Dent Bucuresti

Oral-Dent, clinica ta de stomatologie, îţi pune la dispoziţie o gamă completă de servicii, prin intermediul medicului dentist Robert Sandu şi al medicului dentist Elena Culiţă. Ne găseşti în București, sector 2, Str. Aurel Vlaicu nr. 158.

Vezi lista completă de servicii de stomatologie Oral-Dent.

Ne găseşti şi la Facebook.com/Clinica.Stomatologica.Oral.Dent