Urgente si Programari: 0726.18.12.75

6 obiceiuri proaste atunci când ne spălăm pe dinți

6 obiceiuri proaste atunci când ne spălăm pe dinți

Toată lumea știe că unul dintre cele mai importante motive pentru care ne spălăm pe dinți este de a lupta împotriva apariției cariilor, însă nu trebuie să uităm și de respirația urâtă. Însă ce ne facem dacă modul în care ne spălăm pe dinți este unul greșit care pe viitor ar putea duce la apariția cariilor și a bolilor de gingie.

spalat pe dinti

Fiecare periaj dentar trebuie sa dureze 2-3 minute.

Nu te speli îndeajuns de mult

Cei mai mulți dintre oameni nu își petrec foarte mult timp spălându-se pe dinți, iar cei mai mulți dentiști recomandă ca fiecare spălare să dureze în jur de 2-3 minute. Așa că, data viitoare, mai bine verfică-ți ceasul atunci când te speli pe dinți.

Nu te uiți în oglindă

Încearcă să îți faci un obicei să te uiți în oglindă atunci când te speli pe dinți pentru a vedea în ce poziție este periuța. Chiar dacă există șansa să stropești oglinda cu pastă de dinți, cel mai indicat este să îți protejezi bine dinții și să te uiți ce zone ai scăpat fără a fi curățate.

Te speli pe dinți agresiv

Șansele de deterioare ale smalțului sunt foarte ridicate atunci când te speli pe dinți prea dur. Chiar dacă ai impresia că ești mai bine curățat, ei bine află că nu e așa. Mai mult decât atât, periajul agresiv poate crea probleme gingiilor sensibile și există șansa de a apărea iritații.

Folosești o periuță de dinți greșită

Asgură-te că îți cumperi o periuță moale sau foarte moale pentru a reduce deterioarea dinților. Medicii recomandă schimbarea periuței de dinți o dată la trei luni de zile pentru evitarea depunerii bacteriilor.

Nu te pricepi cu ața dentară

Ața dentară poate ajunge în locurile în care periuța nu o poate face. De cele mai multe ori, cariile se formează pe suprafețele unde doi dinți se ating. Bacteriile rămân blocate acolo, se hrănesc cu zahărul din mâncăruri, se colonizează și produc chimicale care provoacă cariile dentare. Așadar, trebuie să știi: ața dentară nu este o opțiune, este obligatorie dacă vrei să ai dinți curați.

Nu te clătești după spălare

Perierea dinților și folosirea aței dentare nu sunt suficiente pentru a îndepărta placa bacteriană depusă pe suprafața dinților, așa că vă sfătuim să clătiți energic gura pentru a îndepărta microbii din cavitatea bucală. După ce clătiți gura, nu este recomandat să înghițiți apa de gură.
———

Oral Dent Bucuresti

Oral-Dent, clinica ta de stomatologie, îţi pune la dispoziţie o gamă completă de servicii, prin intermediul medicului dentist Robert Sandu şi al medicului dentist Elena Sandu (Culiţă). Ne găseşti în București, sector 2, Str. Aurel Vlaicu nr. 158.

Vezi lista completă de servicii de stomatologie Oral-Dent.

Ne găseşti şi la Facebook.com/Clinica.Stomatologica.Oral.Dent