Urgente si Programari: 0726.18.12.75

A aparut dintele „bio”

A aparut dintele „bio”

Dintele se dezvoltă din două tipuri de ţesuturi, epitelial si mezenchimal. Cercetarea s-a realizat la King’s Dental College London. În studiul lor, experții au luat aceste două tipuri de celule din surse diferite, cel epitelial din gingia de la om, iar celălalt de la şoricei. Ei le-au recombinant până au format un nou dinte.

Cercetătorii au generat dinţi imaturi care să imite mugurii dinţilor umani şi care pot fi introduşi la nivelul gingiei pentru a se dezvolta un dinte funcţional. Combinaţia de celule dintre om si şoricei a format un dinte hibrid care conţine toate structurile unui dinte uman. Ce este extraordinar este faptul că, deşi dintele imatur si gingia adultă sunt diferite ca structură, dintele hibrid se poate dezvolta normal.

teeth1

Combinaţia de celule dintre om si şoricei a format un dinte hibrid care conţine toate structurile unui dinte uman.

Această descoperire ar putea înlocui implantul. Trebuie doar să se găsească o sursă umană adultă de celule care să existe într-un număr suficient de mare pentru a se obţine un dinte bio.

———

Oral Dent Bucuresti

Oral-Dent, clinica ta de stomatologie, îţi pune la dispoziţie o gamă completă de servicii, prin intermediul medicului dentist Robert Sandu şi al medicului dentist Elena Culiţă. Ne găseşti în București, sector 2, Str. Aurel Vlaicu nr. 158.

Vezi lista completă de servicii de stomatologie Oral-Dent.

Ne găseşti şi la Facebook.com/Clinica.Stomatologica.Oral.Dent