Urgente si Programari: 0726.18.12.75

Afecțiunile dentare au legătură cu depresia

Afecțiunile dentare au legătură cu depresia

Pierderea dinților din cauza cariilor sau din cauza bolilor parodontale, în general, se produce din cauza unei afecțiuni cronice. Mai multi factori biologici, psihologici și sociali sunt implicați, iar aici vorbim și despre igiena zilnică. Oamenii care au acuzat stări de anxietate preferă să evite igiena dentară, iar oamenii care suferă de depresie nu se mai ocupă de igienă și devin neglijenți în ceea ce privește aspectul lor.

depresie

 

Într-un nou studiu, oamenii de știință au examinat o posibilă asociere a pierderii dinților pe baza depresiei sau anxietății.

La studiul desfășurat în Statele Unite ale Americii au participat în jur de 76 de mii de oameni, 34% dintre aceștia au raportat stări de anxietate, 16,7% au avut stări de depresie, iar 5,7 procente pierdere totală de dinți. S-a demonstrat că o parte dintre oamenii care sufereau de depresie și de anxietate au arătat posibile afecțiuni ale dinților.

În concluzie, cercetătorii au descoperit că simptomele de tristețe și stările afective negative pot avea un rol important în ceea ce privește sănătatea cavității bucale.

———

Oral Dent Bucuresti

Oral-Dent, clinica ta de stomatologie, îţi pune la dispoziţie o gamă completă de servicii, prin intermediul medicului dentist Robert Sandu şi al medicului dentist Elena Sandu (Culiţă). Ne găseşti în București, sector 2, Str. Aurel Vlaicu nr. 158.

Vezi lista completă de servicii de stomatologie Oral-Dent.

Ne găseşti şi la Facebook.com/Clinica.Stomatologica.Oral.Dent