Urgente si Programari: 0726.18.12.75

Afectiunile gingivale pot fi cauzate de anemie

Afectiunile gingivale pot fi cauzate de anemie

Un nou studiu arata ca afectiunile severe gingivale pot cauza o reducere a celulelor rosii din sange si astfel hemoglobina poate provoca tulburari anemice.

Afectiunile gingivale pot fi cauzate de anemie

Afectiunile gingivale pot fi cauzate de anemie.

Studiul publicat in Journal of Periodontology, a aratat ca aproape o treime din oamenii care sufera de afectiuni gingivale grave, au nivelul hemoglobinei sub concentratia normala.

In urma cercetarilor s-a constatat ca femeile prezinta un risc mai mare de anemie, spre deosebire de barbati. Mai putin de trei barbati din zece sunt anemici, in comparatie cu aproape patru din zece femei.

Din pacate, multe persoane continua sa subestimeze importanta igienei orale. Preventia reprezinta cheia succesului in tratamentul stomatologic si este cu adevarat important ca toata lumea sa adopte un regim frecvent de igiena orala, pentru a-si mentine sanatatea.

Oral-Dent recomanda ca spalatul dintilor sa dureze minimum doua minute si sa fie efectuat dupa fiecare masa sau de minimum doua ori pe zi. De asemenea, trebuie evitat consumul de zahar in exces, iar vizita la medicul stomatolog trebuie facuta cu regularitate.

–––

Oral Dent Bucuresti

Oral-Dent, clinica ta de stomatologie, îţi pune la dispoziţie o gamă completă de servicii, prin intermediul medicului dentist Robert Sandu şi al medicului dentist Elena Culiţă. Ne găseşti în Bucuresti, sector 2, Str. Aurel Vlaicu nr. 158.

Vezi lista completă de servicii de stomatologie Oral-Dent.

Ne găseşti şi la Facebook.com/Clinica.Stomatologica.Oral.Dent