Urgente si Programari: 0726.18.12.75

Afine rosii si grapefruit, combinatia perfecta pentru o gura sanatoasa

Afine rosii si grapefruit, combinatia perfecta pentru o gura sanatoasa

Potrivit unui nou studiu, grapefruit-ul este foarte eficient in lupta impotriva afectiunilor gingivale.

Cercetatorii de la Universitatea Friedrich Schiller din Germania, autorii studiului, cred ca acest lucru este legat de cresterea nivelului de vitamina C din organism, a anuntat BBC. Dupa cum se stie, acest compus contribuie la vindecarea ranilor si reduce afectiunile cauzate de radicalii liberi.  Studiul realizat pe 58 de persoane cu afectiuni gingivale cronice a demonstrat ca o dieta bogata in aceste fructe are un efect benefic atat asupra fumatorilor, cat si a nefumatorilor.

Analizele preliminare au aratat ca la inceputul studiului, nivelul de vitamina C din organismul fumatorilor era cu 29% mai mic decat in cazul nefumatorilor, fapt pe care cercetatorii nu il pot explica inca. Una dintre explicatii ar fi ca fumatul modifica modul in care organismul metabolizeaza vitamina, iar cealalta asociaza acest obicei cu o dieta mai putin sanatoasa.
Pe parcursul celor doua saptamani de studiu, participantii au mancat cate doua grapefruituri, cercetatorii observand o crestere a nivelului de vitamina C din plasma.

„Majoritatea oamenilor sufera de afectiuni gingivale tratabile”, a declarat pentru BBC Dr Gordon Watkins, consultant stiintific pentru Asociatia Britanica Dentare. „Un numar semnificativ sufera de afectiuni gingivale netratabile, una dintre principalele cauze a pierderii dintilor la adulti. Acesta este un studiu la scara mica si de scurta durata, dar intareste mesajul ca daca exista destula vitamina C in organism, procesul de vindecare va fi ajutat”, a mai spus acesta.

Un studiu anterior arata ca afinele rosii protejeaza dintii de carii, actionand asemenea Teflonului prin impiedicare lipirii bacteriilor de dinti.  Aceste doua studii ofera indicii clare asupra unei diete care sa asigure sanatatea orala. Asadar, cu ajutorul afinelor rosii va protejati dintii, iar cu ajutorul grapefruiturilor combateti afectiunile gingivale.

 

–––

Oral Dent Bucuresti

 

 

 

Oral-Dent, clinica ta de stomatologie, îţi pune la dispoziţie o gamă completă de servicii, prin intermediul medicului dentist Robert Sandu şi al medicului dentist Elena Culiţă. Ne găseşti în Bucuresti, sector 2, Str. Aurel Vlaicu nr. 158.

Vezi lista completă de servicii de stomatologie Oral-Dent.

Ne găseşti şi pe Facebook.