Urgente si Programari: 0726.18.12.75

Ai carii? Vei absenta de la școală

Ai carii? Vei absenta de la școală

Un grup de cercetători a studiat recent impactul igienei orale asupra performanțelor școlare ale copiilor dezavantajați. Studiul a examinat aproape 1500 de copii dezavantajați socio-economic, iar oamenii de știință au analizat statutul sănătății orale în comparație cu cel al reușitelor academice.

fl-CLO-caridad-wellness-b

Cercetătorii s-au documentat în trecut și au descoperit faptul că 73 % dintre copiii dezavantajați au carii dentare. Astfel, s-a pus problema că există legaturi între sanatatea orală si performanțele educaționale pentru persoanele defavorizate. Copiii care au au semnalat dureri ale dinților erau fără îndoială cei care luau cele mai mici note, spre deosebire de cei fără dureri dentare, care excelau la majoritatea materiilor.
Totodată, cercetătorii au mai descoperit că elevii cu sănătate orală precară nu numai că obțin note mai mici, dar și lipsesc mai mult de la școală.

În medie, copiii din școlile generale lipsesc aproximativ 6 zile pe an și cei de liceu , 2,6 zile. Pentru cei din școlile primare 2,1 absențe erau cauzate de problemele dentare, iar pentru cei din liceu 2,3 zile. Dacă luăm în calcul spusele cercetătorilor, problemele dentare reprezintă un factor important ce are legatură cu prezența la orele de curs.

“Este recomandat ca programele de sănătate orală să fie integrate mai mult în sistemul de sanatate, iar aici mă refer atât la cel educațional cât și cel social. De asemenea, este nevoie de astfel de studii puse la dispoziția întregii lumi pentru a demonstra potențialul negativ pe plan social, personal și financiar al epidemiei de boli orale ce afactează oamenii la nivel național”.

 

———

Oral Dent Bucuresti

Oral-Dent, clinica ta de stomatologie, îţi pune la dispoziţie o gamă completă de servicii, prin intermediul medicului dentist Robert Sandu şi al medicului dentist Elena Culiţă. Ne găseşti în București, sector 2, Str. Aurel Vlaicu nr. 158.

Vezi lista completă de servicii de stomatologie Oral-Dent.

Ne găseşti şi la Facebook.com/Clinica.Stomatologica.Oral.Dent