Urgente si Programari: 0726.18.12.75

Anestezia opreste eruptia maselelor de minte

Anestezia opreste eruptia maselelor de minte

Cercetătorii de la Tufts University au descoperit o legătură între anestezia locală şi lipsa măselelor de minte inferioare. Copiilor cărora li s-au făcut anestezie între 2 şi 6 ani, le lipsesc măselele de minte de jos. Acest fapt se explică prin faptul că în momentul în care se injectează anestezic, evoluţia măselelor de minte este întreruptă.
Sunt afectate doar măselele de minte deoarece doar aceşti dinţi se dezvoltă între 2-6 ani, mugurii celorlalte măsele sunt deja formaţi. Această descoperire ar putea să ne ajute mult în a stopa erupţia măselelor de minte inferioare.

wisdom

De multe ori măsele de minte erup deja cariate şi afectează măselele vecine.

De ce dorim să evităm erupţia măselelor de minte inferioare?
√ Datorită infecţiilor dese ce apar la erupţia acestor dinţi. De cele mai multe ori nu mai este spaţiu pe arcadă şi măselele erup parţial, intră resturi de mâncare sub gingia care o acoperă şi apare aşa numita pericoronarită. Zona este dureroasă, apar limitări ale deschiderii gurii. Alături de o igienă precară se poate infecta şi afecta zonele vecine ( osul de la mandibulă, măselele vecine).
√ De multe ori aceste măsele erup deja cariate, tratamentul de canal este uneori imposibil de realizat. Reprezintă un factor favorizant de apariţie a cariilor la măselele vecine.
√ Dacă nu există spaţiu pe arcadă, odată cu erupţia măselelor de minte, are loc o înghesuire a dinţilor, lucru care va fi cel mai vizibil la dinţii din faţă.

———

Oral Dent Bucuresti

Oral-Dent, clinica ta de stomatologie, îţi pune la dispoziţie o gamă completă de servicii, prin intermediul medicului dentist Robert Sandu şi al medicului dentist Elena Culiţă. Ne găseşti în București, sector 2, Str. Aurel Vlaicu nr. 158.

Vezi lista completă de servicii de stomatologie Oral-Dent.

Ne găseşti şi la Facebook.com/Clinica.Stomatologica.Oral.Dent

Facebook.com/Clinica.Stomatologica.Oral.Dent