Urgente si Programari: 0726.18.12.75

Apa de gură reduce riscul problemelor dentare

Apa de gură reduce riscul problemelor dentare

O nouă cercetare indică faptul că folosirea apei de gură în paralel cu spălatul pe dinți poate reduce seminficativ apariția tartrului și a gingivitei, mai mult decât doar periajul normal.

mouthwash

“Este simplu: apa de gură poate acoperi aproape în totalitate zonele gurii, în timp ce periajul se concentrează doar pe curățarea dinților, ceea ce reprezintă doar 25 la sută din zonele care pot conține bacterii. Chiar dacă pacientul folosește periajul și ața dentară  în mod regulat, tot rămân bacterii ce pot fi eliminate odată cu folosirea apei de gură.”

Studiul relevă că folosind apa de gură de două ori pe zi, în adiție față de periajul normal, se poate reduce semnificativ apariția tartrului și a gingivitei.

Cercetarea s-a desfăsurat pe o perioadă de 6 luni și a inclus 139 de adulți cu tartru si gingivita în stadii diferite, ce variau între puțin și moderat, separați în două grupe. Membrii primei grupe s-au spalat pe dinți și au folosit apa de gură împotriva bacteriilor de două ori pe zi, în timp ce membrii celui de-al doilea grup s-au spalat de 2 ori pe zi și au folosit o apa plată potabilă de două ori pe zi.

Rezultatale arată că grupul care a folosit apa de gură împotriva bacteriilor a redus apariția tartrului cu 26.3 % și cu 20.4 % apariția gingivitei.

“Majoritatea oamenilor se spală pe dinți mai puțin de un minut, însă ar trebui de fapt să se spele timp de cel puțin două minute. În plus, doar 2-10% din oameni folosesc ața dentară regulat și eficient. Folosirea apei de gură reprezintă încă o modalitate care poate ataca bacteriile care produc atâtea probleme în igiena orala”.

———

Oral Dent Bucuresti

Oral-Dent, clinica ta de stomatologie, îţi pune la dispoziţie o gamă completă de servicii, prin intermediul medicului dentist Robert Sandu şi al medicului dentist Elena Culiţă. Ne găseşti în București, sector 2, Str. Aurel Vlaicu nr. 158.

Vezi lista completă de servicii de stomatologie Oral-Dent.

Ne găseşti şi la Facebook.com/Clinica.Stomatologica.Oral.Dent