Urgente si Programari: 0726.18.12.75

Aparatul dentar – cum si ce mancam

Aparatul dentar – cum si ce mancam

Pe toată perioada tratamentului cu aparatul dentar fix, alimentaţia este un pic diferită. Trebuie să aveţi grijă ce şi cum mâncaţi, pentru a nu se desprinde bracket-urile de pe dinţi şi a nu se îndoi arcurile. Aceste incidente prelungesc durata tratamentului ortodontic.

Alimente pe care trebuie să le evitaţi:

Alimentele dure: Coaja de pâine, crusta tare de pizza, bomboane tari, popcorn, seminţe, alune, fistic, migdale, porumb fiert sau copt, chips.

Fructele se consumă doar tăiate în bucăţele. Din păcate, va fi imposibil să mâncaţi un măr în mers. Nu veţi putea muşca. Nici nu încercaţi, deoarece există mari şanse să cedeze aparatul în zona frontală. De fiecare dată când doriţi să mâncaţi un fruct, trebuie să aveţi un cuţit, o farfurie şi ceva timp la dispoziţie. Este enervant la început, dar vă veţi obişnui. Nu renunţaţi la alimentele sănătoase, cum sunt legumele şi fructele, doar pentru că durează mai mult să le mâncaţi.

Răbdarea este cheia unui tratament ortodontic de succes. Dacă nu ascultaţi sfaturile şi nu respectaţi programările la medicul ortodont, tratamentul va dura mai mult.

Alimentele lipicioase: Caramele, jeleuri, gumă de mestecat.

alimentatie.ortodontie

Desprinderea bracket-urilor dentare şi a arcurilor prelungește durata tratamentului ortodontic.

Trebuie să stiţi de la început, pentru a evita anumite momente penibile, că rămâne mâncare pe bracket. Elementele din safir sau ceramică pot prelua din culoarea unor prăjituri sau a unor alimente care conţin coloranţi. Este bine să aveți grijă cum mâncați dacă doriţi să mai şi zâmbiţi în timpul cinei. Mare atenţie la spanac şi salată!  Cel mai bine este să aveţi în geantă o parte din produsele de igienă dentară: periuţa de dinţi, periuţa interdentară şi o mică apă de gură.

Dulciurile şi sucurile. Acestea nu distrug aparatul dentar, însă, dacă sunt consumate des, pot conduce la apariţia cariilor. Nu uitaţi că aparatul dentar conţine multe elemente ce reţin resturile alimentare. După fiecare gustare dulce, trebuie să vă spălaţi pe dinţi. Sucurile trebuie băute cu paiul, pentru a preveni apariţia cariilor.

Nu uitaţi că rezultatul unui tratament ortodontic depinde mult de seriozitatea pacientului. Acordaţi mare atenţie igienei dentare şi sfaturilor medicului dentist.

———

Oral Dent Bucuresti

Oral-Dent, clinica ta de stomatologie, îţi pune la dispoziţie o gamă completă de servicii, prin intermediul medicului dentist Robert Sandu şi al medicului dentist Elena Culiţă. Ne găseşti în București, sector 2, Str. Aurel Vlaicu nr. 158.

Vezi lista completă de servicii de stomatologie Oral-Dent.

Ne găseşti şi la Facebook.com/Clinica.Stomatologica.Oral.Dent