Urgente si Programari: 0726.18.12.75

Bacteriile gingivale pot identifica etnia unei persoane

Bacteriile gingivale pot identifica etnia unei persoane

Bacteriile care se regăsesc în cavitatea bucală, în special cele amplasate sub gingii, pot identifica etnia unei persoane la fel de bine precum o pot face amprentele.

Conform noilor cercetări, s-au identificat aproape 400 de specii diferite de microbi în gurile a 100 de participanți la studiu, care aparțineau de patru etnii diferite: africani, albi, chinezi și latini. Astfel, numai două procente dintre bacterii s-au regăsit la toate persoanele, însă în concentrații diferite, în funcție de etnie, iar opt procente au fost detectate la 90 la sută dintre participanți. Mai mult decât atât, oamenii de știință au descoperit că fiecare grup etnic era reprezentat de o “semnătură” specifică unui tip de microbi.

Este pentru prima dată când se demonstrează că depinde foarte mult de etnia pe care o ai pentru a determina bacteriile din cavitatea bucală. Cu toții știm că hrana și obiceiurile proaste pentru igiena orală pot duce la apariția și la supraviețuirea microbilor, de aceea toți medicii dentiși recomandă tuturor pacienților folosirea periuței de dinți și a aței dentare.

rasa.bacterii.gingivale (2)

Bacteriile gingivale pot identifica rasa umana, asemenea amprentelor.

Aceste descoperiri ar putea ajuta explica de ce unii oameni, în special africanii și latinii, sunt mai sensibili în ceea ce privește dezvoltarea bolilor de gingie, spre deosebire de celelalte etnii.

„Nu există un anume tip de tratament dentar care să se potrivească la toate afecțiunile. De aceea, sfatul meu este să mergeți la medicul dentist ca să vă prescrie un tratament personalizat pentru a avea o cavitate bucală sănătoasă.”

———

Oral Dent Bucuresti

Oral-Dent, clinica ta de stomatologie, îţi pune la dispoziţie o gamă completă de servicii, prin intermediul medicului dentist Robert Sandu şi al medicului dentist Elena Sandu (Culiţă). Ne găseşti în București, sector 2, Str. Aurel Vlaicu nr. 158.

Vezi lista completă de servicii de stomatologie Oral-Dent.

Ne găseşti şi la Facebook.com/Clinica.Stomatologica.Oral.Dent