Urgente si Programari: 0726.18.12.75

Bijuteria dentară – un TREND în 2013

Bijuteria dentară – un TREND în 2013

Cei mai mulți dintre tineri pun foarte mare preț pe modul în care arată, iar în ceea ce privește stomatologia, acordă o importanță foarte mare esteticii dentare. La capitolul estetică dentară nu intră doar albirile, alungirile și detartrajul, ci și bijuteriile dentare. Acestea sunt tratate, de cei care le doresc, exact ca tatuajele sau piercing-urile, pentru că cei care aleg să poarte bijuterii dentare vor să iasă din anonimat.

Majoritatea celor care aleg o bijuterie dentară temporară, aleg o bijuterie construită din cristale Swarowski.

Majoritatea celor care aleg o bijuterie dentară temporară, aleg o bijuterie construită din cristale Swarowski.

Bijuteriile dentare pot fi purtate atât de bărbați, cât și de femei și pot fi aplicate temporar sau definitv. Aplicarea temporară a unei bijuterii dentare necesită o procedură foarte simplă în cabinetul stomatologic, care nu durează mai mult de zece minute. Bijuteriile pot fi de forme, culori și mărimi diferite, iar materialele din care sunt construite sunt de obicei, pietre prețioase, cum este diamantul sau pietre semiprețioase.

Bijuteria dentară temporară

Majoritatea celor care aleg o bijuterie dentară temporară, aleg o bijuterie construită din cristale Swarowski. Procedura de aplicare este una neinvazivă, nu necesită anestezie, pentru că nu este deloc dureroasă. Medicul stomatolog va curăța suprafața dintelui complet, printr-un periaj profesional și va verifica starea dintelui, pentru ca acesta să fie sănătos, în așa fel încât bijuteria să poată fi aplicată fără niciun risc. Medicul va aplica un gel demineralizant pe suprafața dintelui, iar mai apoi un adeziv special (bonding). Peste acesta se aplică bijuteria care se lipește de dinte printr-un proces de fotopolimerizare cu ajutorul lămpii UV stomatologice.

dental jewelry

Bijuteria dentară permanentă

Acest tip de bijuterie necesită din partea clientului o atenție specială pentru că, odată atașată, va rămâne în dinte definitiv. Aceasta nu se aplică pe dinte, ci înăuntrul său, ceea ce implică un dezavantaj major. În locul în care bijuteria este aplicată, dintele este distrus. Medicul stomatolog va săpa o mică porțiune din dinte pentru a aplica definitv o bijuterie. Acestea sunt construite din pietre prețioase. În cazul în care decideți să renunțați la bijuteria respectiva, trebuie să știți că singura modalitate de reparare a dintelui este fațetarea sau aplicarea unei coroane dentare.

Sfat: în ambele cazuri, chiar dacă purtaţi o bijuterie dentară temporară sau una definitvă, este nevoie de o igienă maximă a cavităţii bucale pentru că în jurul bijuteriilor se pot aduna bacterii, care pot duce la apariţia cariilor. Dacă doriţi să detaşaţi bijuteria dentară temporară este recomandat să reveniţi la cabinetul stomatologic pentru dezlipire.