Urgente si Programari: 0726.18.12.75

Care este cea mai buna pasta de dinti

Care este cea mai buna pasta de dinti

Oferta foarte bogata de produse de igiena dentara face dificila alegerea pastei de dinti, produsul pe care fiecare persoana il foloseste, teoretic, cel putin de doua ori pe zi.

Pare usor, dar atunci când privesti insa un raft pe care gasesti pasta de dinti cu fluor, cu calciu,  cu bicarbonat, pasta de dinti pentru albire, sau pentru dinti sensibili, cu menta, cu plante medicinale, cu aroma de miere si propolis, lamâie sau portocala, pentru prevenirea tartrului sau a respiratiei urât mirositoare, sub forma de crema sau sub forma de gel, e din ce in ce mai greu sa decizi pe care dintre acestea o vei cumpara.

Oral Dent iti explica dupa ce criterii trebuie sa ne alegem pasta de dinti!

Câteva dintre cele mai folosite paste de dinti sunt cele cu fluor, cele pentru albirea smaltului si cele pentru dinti sensibili.

Fluorul previne aparitia cariilor dentare, dar poate dauna copiilor. Pasta pentru dinti sensibili poate fi folosita de oricine. Aceasta contine anestezic si un sigilant pentru canaliculele dentinare dar, foarte important, aceasta pasta nu trateaza afectiunea ci doar amelioreaza simtomele de senisbilitate. AFLA CARE E CEA MAI BUNA PASTA DE DINTI

Pasta de dinti pentru albirea smaltului contine bicarbonat, care „sterge” doar petele superficiale de pe dinti. De aceea, va recomand utilizarea acestor produse dimineata, dupa cafeaua.

Pasta cu bicarbonat nu realizeaza insa o albire efectiva a dintilor, asa cum se obtine in urma tratamentelor de albire executate in cabinetul stomatologului. Consider ca nu tipul de pasta de dinti este cel mai important, atunci când vine vorba despre igiena dentara, ci metoda de periere, modelul periutei de dinti si frecventa cu care ne periem dintii.