Urgente si Programari: 0726.18.12.75

Care este cea mai buna periuta de dinti?

Care este cea mai buna periuta de dinti?

Probabil multi dintre voi se intreaba care este cea mai potrivita alegere atunci cand vine vorba despre cumpararea periutei de dinti. Desi pe piata din Romania exista tot atatea periute cate tipuri de pasta de dinti, multi oameni nu stiu intotdeauna sa faca cea mai buna alegere.

Fie se lasa atrasi de pret, fie de oferta de moment, fie de culorile vii din reclamele scoase de producatori. Majoritatea incearca sa atraga clientii prin oferte. Astfel gasim pe piata: periuta de dinti si pasta cadou, sau in alte cazuri doua perii la pret de una singura. Multi oameni nu se uita intotdeauna la ceea ce cumpara si privesc achizitionarea unei periute de dinti, un lucru neinsemnat.

Oral Dent va explica dupa ce criteriu trebuie sa va alegeti periuta de dinti!

In primul rand, alegerea periutei de dinti trebuie sa se bazeze pe calitatea produsului pe care il cumparati. Cititi cu atentie si verificati daca pe cutia periutei scrie ca aceasta a fost testata si ca nu este daunatoare pentru dinti. Indicat este sa luati periuta cu peri moi, deoarece una cu peri duri poate duce la retragerea gingiilor si la posibile sangerari ale acestora. Periuta cu peri moi nu lezeaza gingia si curata in totalitate dintii. Capul periutei nu trebuie sa fie unul mare, asta pentru a putea patrunde in zonele greu accesibile ale cavitatii bucale. Manerul ei trebuie sa fie si el unul comfortabil, desi forma acestuia sau a gatului nu are un rol important in eficacitatea periajului. Perii periutei de dinti trebuie sa aiba capetele rotunjite.

In caz contrar gingia va fi lezata, iar daca perii sunt turtiti, bacteriile nu vor fi in intregime indepartate. Trebuie sa tineti cont si de varsta persoanei pentru care cumparati produsul. Astfel, pentru copiii in varsta de doi ani, periuta trebuie sa aiba capul de 15 mm; pentru copiii intre 2 si 6 ani, capul trebuie sa aiba undeva la 19 mm; iar pentru copiii cu varste de peste 6 ani pana la 12 ani, periuta poate avea capul intre 22 si 25 de mm.

Daca aveti dubii si in ceea ce priveste cumpararea unei periute electrice sau manuale, tot Oral Dent are raspunsul. Cea manuala este mult mai recomandata intrucat pe aceasta o poti manui mai bine. Dentistii din Romania, considera ca periuta electrica a fost inventata mai mult pentru a folosit oamenilor cu deficiente fizice sau cu handicap.

Indiferent de tipul de periuta, important pentru dumneavoastra este sa o aveti si, implicit, sa o folositi. Potrivit unui studiu realizat pentru tarile europene, suntem clasati printre ultimele locuri in ceea ce priveste igiena dentara.

SFAT: Nu uitati sa schimbati peria de dinti o data la trei luni sau atunci cand perii se stramba sau se indoaie. Desi o igienizati bine, microbii nu dispar de pe aceasta, si se acumuleaza in timp. Atunci cand sunteti raciti sau aveti vreo infectie periuta trebuie schimbata, imediat dupa insanatosire, altfel virusul poate ramane pe periuta si va puteti reinfecta.

In ceea ce priveste igienizarea periutei dumneavoastra de dinti, exista persoane care acopera peste noapte periuta cu un capacel de plastic. Nu este tocmai indicat, deoarece se creeaza un mediu propice pentru microbi si microorganisme, intrucat spatiul este inchis si se formeaza umezeala.

Nu este suficient sa efectuati periajul dentar doar o singura data pe zi. Indicat este sa o faceti dupa fiecare masa, in mod corect – VEZI METODA.

CITESTE SI:  Care este cea mai buna pasta de dinti!

–––

Oral Dent Bucuresti

 

 

 

Oral-Dent, clinica ta de stomatologie, îţi pune la dispoziţie o gamă completă de servicii, prin intermediul medicului dentist Robert Sandu şi al medicului dentist Elena Culiţă. Ne găseşti în Bucuresti, sector 2, Str. Aurel Vlaicu nr. 158.

Vezi lista completă de servicii de stomatologie Oral-Dent.

Ne găseşti şi pe Facebook.