Cariile afecteaza zambetul
Principala problemă a cariilor situate pe dinţii frontali este estetica. La început se observă o mică pată gri, cel mai frecvent între dinţi, si odată cu evoluţia cariei, se formează o cavitate neagră. Cel mai frecvent, caria distruge dintele până la gingie, cauzează inflamarea acestora şi apariţia gingivitei. La acest aspect neplăcut al dinţilor se mai adaugă şi halena (mirosul neplacut al gurii).
Cauza cea mai frecventă de apariţie a acestei carii este curăţarea insuficientă a spaţiilor interdentare. Acest lucru se întâmplă mai ales cand există o înghesuire dentară. Periuţa nu reuşeşte să cureţe complet spaţiile şi unghiurile formate între aceşti dinţi şi în acest caz utilizarea aţei dentare devine obligatorie.
Amânarea tratării cariei, pe lângă transformarea leziunii carioase într-o cavitate neagră, este afectarea nervului dentar. În acest caz trebuie scos nervul. Un dinte devital îşi modifică culoarea în timp, devine gri şi va trebui să se aplice o coroană pentru a obţine o culoare asemănătoare dinţilor vecini. Deci, orice amânare a tratamentului dentar va duce la agravarea situaţiei şi la complicarea tratamentului dentar. Pe lângă acest aspect, multe persoane evită să mai zâmbească şi îşi modifică modul de articulare a cuvintelor.
O carie se tratează printr-o obturaţie (plombă) de culoarea dintelui. Manopera se realizează sub anestezie, se curăţă caria şi se aplică acest material alb. Pentru a se depista afecţiunea în stadiul incipient, este necesar un control stomatologic, o dată la 6 luni.
———
Oral-Dent, clinica ta de stomatologie, îţi pune la dispoziţie o gamă completă de servicii, prin intermediul medicului dentist Robert Sandu şi al medicului dentist Elena Sandu (Culiţă). Ne găseşti în București, sector 2, Str. Aurel Vlaicu nr. 158.
Vezi lista completă de servicii de stomatologie Oral-Dent.
Ne găseşti şi la Facebook.com/Clinica.Stomatologica.Oral.Dent