Urgente si Programari: 0726.18.12.75

Cariile dintilor de lapte sunt periculoase

Cariile dintilor de lapte sunt periculoase

Dinţii de lapte sunt mai sensibili la atacul carios decât cei definitivi: morfologia dinţilor este mai accentuată, nu sunt complet dezvoltaţi, igiena este realizată mai dificil la vârste mici, iar consumul de dulciuri este crescut.

Mulţi părinţi ignoră cariile de pe aceşti dinţi deoarece cred că, dacă oricum se schimbă, ce rost are să mai fie tratați?… Este complet greşit! Cariile evoluează mereu în profunzime, iar consecinţele pot afecta sănătatea copilului şi întreaga dantură definitivă.

De ce sunt periculoase cariile dinţilor de lapte?

carii

Cariile afectează sănătatea copilului.

Orice carie este însoţită la un moment dat de durere. Aceasta le produce un mare disconfort copiilor, care evită să mai mănânce, somnul este mai agitat și le este afectată puterea de concentrare.

Cariile profunde netratate afectează în timp nervul, ceea ce conduce la infecţii – gangrenă. Aceasta este o afecţiune gravă, mai ales la copii, deoarece este însoţită de bacterii foarte periculoase, care pot pune în pericol sănătatea micuţului.

Sub dinţii de lapte, în os, de află dinţii definitivi, care se dezvoltă treptat. Orice infecţie netratată la timp ajunge la dinţii permanenţi, le perturbă dezvoltarea, îi poate infecta şi fie nu mai erup, fie erup cu defecte.

Caria însemnă lipsă de dinte: cu cât e mai profundă, cu atât şi lipsa coroanei dentare este mai mare. Putem mesteca şi zdrobi mâncarea datorită dinţilor, mai precis coroanei, de aceea cariile pot afecta şi modul în care se alimentează copii. Aceştia înghit mâncarea în bucăţi mai mari şi în timp vor apărea probleme la stomac, de digestie.

Dacă sunt prezente multe carii, din cauza spaţiilor care se creează, se modifică locul de erupţie a dinţilor definitivi și astfel dinţii nu se mai aliniază corect, apar înghesuirile dentare şi este afectată fizionomia. Acelaşi rezultat îl are şi extracţia prea timpurie a unui dinte de lapte. Extracţia se indică în cazurile unei infecţii avansate.

cleaning.teeth

Dezvoltarea armonioasă a copilului depinde şi de o dantură îngrijită.

Este important un control stomatologic la șase luni, încă de la vârsta de trei ani, pentru a preveni cariile sau evoluţia acestora.

———

Oral Dent Bucuresti

Oral-Dent, clinica ta de stomatologie, îţi pune la dispoziţie o gamă completă de servicii, prin intermediul medicului dentist Robert Sandu şi al medicului dentist Elena Culiţă. Ne găseşti în București, sector 2, Str. Aurel Vlaicu nr. 158.

Vezi lista completă de servicii de stomatologie Oral-Dent.

Ne găseşti şi la Facebook.com/Clinica.Stomatologica.Oral.Dent