Urgente si Programari: 0726.18.12.75
Title Image

CAT DE IMPORTANTA ESTE IGIENIZAREA DENTARA PROFESIONALA?

CAT DE IMPORTANTA ESTE IGIENIZAREA DENTARA PROFESIONALA?

In articolul ce urmeaza, vom explica pe indelete ce reprezinta igienizarea dentara, care este importanta acesteia, ce proceduri implica, unde poate fi realizata si care sunt costurile.

Pentru a va pastra sanatatea dintilor, ingrijirea acestora este esentiala si, de asemenea, este important sa luati masurile potrivite in fiecare zi, pentru a putea preveni problemele dentare care ar putea sa apara.

Igienizarea dentara este de doua tipuri: igienizare dentara profesionala, care implica o vizita la cabinetul stomatologic, aceasta fiind efectuata de catre medicul dentist, cu echipament profesional, si igienizarea dentara personala – individuala – facuta zilnic, de fiecare dintre noi, acasa cu ajutorul periajului dentar. Este necesar ca periajul dentar sa fie efectuat de cel putin doua ori pe zi (dimineata si seara). Pe langa periuta si pasta de dinti, puteti folosi si materiale auxiliare precum: ata dentara, apa de gura sau periutele de dinti interdentare.

Sfatul nostru: nu va culcati fara a va spala dintii periajul inainte de somn curata germenii si placa bacteriana acumulata peste zi!

 

Ce este igienizarea dentara profesionala?

Adesea, periajul dentar nu este suficient pentru sanatatea dintilor iar igienizarea profesionala vine in completarea celei individuale. Recomandarea noastra este de a va prezenta, de cel

putin doua ori pe an, la clinica dentara pentru o astfel de procedura. Asa preveniti formarea tartrului dentar si a placii bacteriene care pot duce la afectiuni dentare grave

precum parodontopatii, carii ori pierderea completa a dintilor.

Igienizarea dentara in cabinetul stomatologic reprezinta o procedura specifica de tratare a gingiilor, a bolilor parodontale si presupune: detartraj, periaj profesional, tehnica air-flow si fluorizare profesionala.

 

Detartrajul dentar si periajul profesional

Prin procedura de detartraj dentar, medicul dentist va curata acumularea de tartru aflat pe suprafetele dentare cat si interdentare.

Majoritatea pacientilor se tem de aceasta procedura asociind-o cu durerea. Detartrajul efectuat corect este un procedeu simplu, usor de suportat, lipsit de durere, non-invaziv, nu afecteaza smaltul dentar si ajuta la mentinerea unei igiene orale corespunzatoare.

La Oral Dent utilizam o tehnica moderna de indepartare a tartrului dentar, a placii bacteriene si a coloratiei de pe dinti cu ajutorul unui dispozitiv electric, cu ultrasunete, care vibreaza la viteze mari, are o frecventa inalta si emite un jet de apa.

Detartrajul este urmat de periajul profesional. Prin intermediul acestei proceduri stomatologul va indeparta complet eventuale reziduuri ale placii bacteriene si va netezi suprafata dentara. Pasta de dinti speciala, cu granulatie medie sau mai crescuta, va oferi o senzatie de prospetime de lunga durata. Periajul profesional se realizeaza numai in clinica dentara.

Beneficiile detartrajului si ale periajului profesional:

  • prevenirea aparitiei cariilor si a afectiunilor gingivale
  • indepartarea tartrului dentar si a placii bacteriene
  • imbunatatirea aspectului dentar
  • respiratie proaspata si gingii sanatoase

Procedura Air-flow si fluorizarea

Tehnica Air-flow vine in completarea detartrajului si a periajului profesional, pentru a sustine o igienizare dentara profesionala completa si o curatare intensa. De asemenea, maseaza si stimuleaza circulatia sanguina gingivala.

Va recomandam aceasta procedura in cazul in care vom observa diverse pete sau coloratii ale dintilor. Dispozitivul de air-flow emite particule fine de bicarbonat de sodiu si un jet de apa cu ajutorul carora coloratia – ce poate avea diverse cauze precum nicotina, cafeaua, alimentele ce contin coloranti ori sucurile – va fi indepartata.

Veti avea din nou un zambet frumos si o dantura sanatoasa!

Fluorizarea este utilizata pentru prevenirea aparitiei cariilor si reduce sensibilitatea dentara.

 

Cat costa un tratament de igienizare dentara profesionala la Oral Dent?

In cadrul centrului medical stomatologic Oral Dent, pacientii sunt tratati cu cele mai noi metode, tehnici si dispozitive medicale specifice, alaturi de experienta exceptionala a personalului nostru. Daca doresti sa afli cat costa un tratament de igienizare dentara profesionala la cabinetul nostru, poti accesa lista de servicii si tarife Oral Dent sau poti solicita o programare la categoria contact!

Oral-Dent, clinica ta de stomatologie, îţi pune la dispoziţie o gamă completă de servicii, prin intermediul medicului dentist Robert Sandu. Ne găseşti în București, sector 2, Str. Aurel Vlaicu nr. 158.

Vezi lista completă de servicii de stomatologie Oral-Dent.

Ne găseşti şi la Facebook.com/Clinica.Stomatologica.Oral.Dent