Urgente si Programari: 0726.18.12.75

Ce ascunde DUREREA DENTARA

Ce ascunde DUREREA DENTARA

Sunt sănătos, nu mă doare nimic…

Cam aşa gândim toţi, mai ales când ne referim la dinţi. Aşteptam acel semnal de alarmă ca să ajungem la medic. Este greşit! Când începe să doară un dinte, situaţia este destul de gravă.

Există mai multe tipuri de durere, în funcţie de afecţiunea dentară:

√ Durerea cauzată de către caria dentară apare mai ales la contactul cu ceva rece sau dulce. Durerea este scurtă, de 2-3 minute. Cu cât devine mai profundă caria, cu atât şi durerea este mai puternică şi ţine mai mult timp.

√ În momentul în care este afectat nervul dintelui, durerea este acută, poate să ţină de la câteva minute până la câteva ore, apare spontan, mai ales noaptea şi treptat nu mai cedează la antiinflamatoare.

√ Durerea dată de o infecţie dentară la vârful radacinii, numită granulom, apare când mâncăm pe dintele respectiv. Uneori poate fi prezentă şi o jenă, ca o durere difuză pe partea cu dintele.

durere.detara.articol

Durerea dentară este o urgenţă stomatologică.

√ În gangrenă şi la infecţiile acute cu puroi durerea este puternică. Apare spontan, pulsează, zona respectivă se umflă şi uneroi este prezentă febra.

√ În bruxism, scrâşnirea dinţilor, durerea este prezentă la nivelul urechilor, mai ales dimineaţa. Deschiderea gurii este îngreunată, dureroasă şi poate fi însoţită de dureri de cap.

√ În afecţiunile gingivale, principalul simptom este sângerarea gingivală. Când ne trezim simţim o durere difuză la nivelul dinţilor, mai ales la cei de la mandibulă şi parcă îi simţim mai înalţi. Când strângem din dinţi, durerea tinde să dispară.

√ Dinţii sensibili devin dureroşi la contactul cu excitanţii: alimente acre, reci sau dulci. Ei pot fi dureroşi si la periajul dentar. Durerea este fosarte scurtă, simţim ca o înţepătură în dreptul dintelui, mai aproape de gingie.

√ Uneori erupţia măselelor de minte este dureroasă. Când erupe un dinte, este foarte important să avem o igienă corectă şi mai atentă, ca sa prevenim pericoronarita.

Durerea dentară este o urgenţă stomatologică. Ea poate să ascundă diverse afecţiuni care se pot complica. Amânarea unui tratament pune în mare pericol dintele respectiv şi îngreunează tratamentul dentar.

———

Oral Dent Bucuresti

Oral-Dent, clinica ta de stomatologie, îţi pune la dispoziţie o gamă completă de servicii, prin intermediul medicului dentist Robert Sandu şi al medicului dentist Elena Sandu (Culiţă). Ne găseşti în București, sector 2, Str. Aurel Vlaicu nr. 158.

Vezi lista completă de servicii de stomatologie Oral-Dent.

Ne găseşti şi la Facebook.com/Clinica.Stomatologica.Oral.Dent