Urgente si Programari: 0726.18.12.75

Ce este periajul profesional

Ce este periajul profesional

Ne place sa zambim, asa ca cel mai important lucru pe langa sanatatea dintilor nostri este aspectul lor. Pentru a avea dinti albi si foarte curati, nu este suficienta perierea acestora acasa, ci avem nevoie si de un periaj profesional (de obicei se face dupa detartraj – VEZI ARTICOL).

Medicii Oral-Dent va recomanda efectuarea unui periaj profesional in cabinet la fiecare sase luni. In cazul in care sunteti fumator, periajul profesional trebuie sa fie efectuat o data la trei luni.

Cum se realizeaza periajul profesional?

Periajul profesional se realizeaza in cabinet cu ajutorul unei periute montate la piesa scaunului stomatologic si cu o pasta speciala.

Acest periaj profesional are ca scop inlaturarea placii bacteriene de pe suprafata dentara, indepartarea discromiilor dentare externe, cauzate de alimente si tutun, si indepartarea depunerilor de tartru fixate superficial.  Numai realizată la un interval regulat de timp, această procedură reduce şi chiar elimină riscul apariţiei afecţiunilor gingivale. Doar astfel poate fi indepartata placa bacteriana – factorul principal al aparitiei cariei dentare si a parodontopatiilor marginale (afectiuni parodontale). Placa bacteriana este reprezentata de microorganisme care adera pe suprafata dintilor si nu poate fi îndepartata prin jet de apa sau printr-o simpla clatire.

Periajul stomatologic profesional se realizeaza dupa detartrajul cu ultrasunete si are ca rol lustruirea si netezirea suprafetelor dentare.

Acest procedeu se realizeaza cu perii impregnate cu diferite substante si gume, pufuri si polipanturi. Se foloseste o pasta de dinti profesionala cu o granulatie crescuta sau medie, in functie de existenta coloratiilor pe dinti.  In unele cazuri, se periaza si limba in portiunea sa posterioara. Cu ajutorul unor benzi abrazive se curata spatiile dintre dinti.

———

Oral Dent Bucuresti

Oral-Dent, clinica ta de stomatologie, îţi pune la dispoziţie o gamă completă de servicii, prin intermediul medicului dentist Robert Sandu şi al medicului dentist Elena Culiţă. Ne găseşti în București, sector 2, Str. Aurel Vlaicu nr. 158.

Vezi lista completă de servicii de stomatologie Oral-Dent.

Ne găseşti şi la Facebook.com/Clinica.Stomatologica.Oral.Dent