Cultura dentara

Ce trebuie să faci dacă îți pierzi un dinte

Te-ai lovit și ți-ai pierdut un dinte din față? Dacă nu vi s-a întâmplat, sigur aveți un prieten care a pățit-o. Un dinte rupt, mai ales dacă este vorba despre unul la vedere, care poate fi observat atunci când zâmbești, nu aduce nimănui nicio bucurie. Ce trebuie să faci în acest caz? Nu este o fatalitate dacă v-ați lovit în regiunea frontală a gurii și un dinte a ieșit complet din alveola sa. Mergeti cu dintele sau fragmentul dentar la stomatolog.

brokentoothsm

“Vă sfătuiesc să mergeți imediat la medicul dentist în cazul în care v-ați pierdut un dinte, fie din cauza unei lovituri, fie din cauza problemelor dentare. Prima dată se analizează posibilitățile de reimplantare ale acestuia, însă încercați să ajungeți la medic cât mai repede, iar când zic repede, mă refer la ore după întâmplarea nefericitului incident, pentru că există riscul ca acesta să nu mai poată fi recuperat.

Dacă pacientul se prezintă la medic, cu dintele căzut desigur, în maximum 24 de ore există posibilitatea ca dintele să se reimplanteze în alveola sa, iar în același timp se solidarizează cu dinții alăturați. Imobilizarea dintelui se face prin ligatură de sarmă sau prin gutiera de acrilat.
Astfel, cu cât trece mai mult timp, cu atât șansele de reușită scad. În caz contrar, dacă dintele nu mai poate fi reimplantat, se poate face un implant care va fi prins printr-o lucrare care cuprinde dinții alăturați.

Dupa replantarea unui dinte, pacientul trebuie sa respecte indicațiile medicului cu privire la alimentație, sa evite alte traumatisme în zona respectivă și să se prezinte în primii cinci ani la controale cel putin o dată pe an. Este bine ca medicul care a tratat pacientul prima dată la urgență să îl supravegheze în continuare.

———

Oral Dent Bucuresti

Oral-Dent, clinica ta de stomatologie, îţi pune la dispoziţie o gamă completă de servicii, prin intermediul medicului dentist Robert Sandu şi al medicului dentist Elena Culiţă. Ne găseşti în București, sector 2, Str. Aurel Vlaicu nr. 158.

Vezi lista completă de servicii de stomatologie Oral-Dent.

Ne găseşti şi la Facebook.com/Clinica.Stomatologica.Oral.Dent

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *