Igiena dentara, Lifestyle

Clorhexidina, substanta cea mai eficienta impotriva bacteriilor dentare

Clorhexidina este un antiseptic ce luptă împotriva plăcii dentare prin inhibarea multiplicării bacteriilor din gură şi prin distrugerea lor.  La ora actuală, clorhexidina este cea mai eficientă substanţă disponibilă pentru prevenirea si îndepărtarea plăcii bacteriene. Este indicată în special la persoanele ce prezintă sângerări gingivale, pungi parodontale sau pentru prevenirea depunerii plăcii bacteriene.

Clorhexidina este folosită foarte des în compoziția produselor de igienă orală cum ar fi: apa de gură, pasta de dinți, guma de mestecat. Acţiunea clorhexidinei se exercită între 8 si 12 ore în funcţie de concentraţie. Când se foloseşte în apa de gură, este indicat să se folosească după 30 minute de la periajul dentar.

NU este recomandată utilizarea produselor cu clorhexidină, indiferent de concentrație, pe o perioadă mai lungă de două săptămâni fără întrerupere, deoarece apar efectele secundare!

• modificări ale senzaţiei gustative sau gust amar.
• apariția de colorații la nivelul limbii, dinților, lucrărilor protetice, obturațiilor. Aceste coloraţii pot fi îndepărtate prin periajul profesional.
• depunerea crescută de tartru.

dental-4
Folosiți apă de gură cu clorhexidină, timp de două săptămâni, pentru a reduce placa bacteriană.

 

———

Oral Dent Bucuresti

Oral-Dent, clinica ta de stomatologie, îţi pune la dispoziţie o gamă completă de servicii, prin intermediul medicului dentist Robert Sandu şi al medicului dentist Elena Culiţă. Ne găseşti în București, sector 2, Str. Aurel Vlaicu nr. 158.

Vezi lista completă de servicii de stomatologie Oral-Dent.

Ne găseşti şi la Facebook.com/Clinica.Stomatologica.Oral.Dent

8 thoughts on “Clorhexidina, substanta cea mai eficienta impotriva bacteriilor dentare

 1. Buna ziua,

  Va rog as dori raspunsul unui medic,daca se poate. Am folosit apa de gura Parodontax si pasta de dinti, pe o perioada de 2 luni. NU AM STIUT ca e indicata doar in caz de sangerari si pt doar 2 sapt. Credeam ca este bine sa folosesti apa asta, pt a nu face placa bacteriana. Acum am constatat probleme la gingii si la cerul gurii, sunt albe, palide, parca nu mai circula sangele, si smaltul dintilor este subtiat, cu gaurele mici in smalt, iar la incisivi partea masticatorie este crapata, subtiata, parca se duce din el si e sensibil dintele la atingere.
  Oare mi-a erodat din smalt? Si la gingii mi-a necrozat gingiile si cerul gurii?
  Nu mai circula sangele si nu este hranit dintele?
  Ma ustura cerul gurii, gingiile, dintii.
  Va rog un rapsuns…merci din tot sufletul.

 2. Bună seara!
  Produsele de la Parodontax au mai multe indicaţii, nu doar sângerările gingivale.
  Apa de gură care conţine digluconat de clorhexidină se foloseşte timp de 2 săptămâni. Efectele secundare ale unei utilizări prelungite pot include şi iritaţii uşoare ale mucoasei orale sau reacţii alergice. Vă recomand să întrerupeţi utilizarea apei de gură şi să urmăriţi evoluţia mucoasei.
  Este necesar un consult stomatologic pentru a vă da un raspuns corect legat de simptomele enumerate, mai ales la nivelul incisivilor. Clorhexidina nu afectează smalţul sau vitalitatea dintelui.

 3. Bună ziua! Este greu să vă recomand un anumit produs, deoarece tratamentul este in funcţie de cauza apariţiei usturimii. Vă sfătuiesc să analizaţi momentul în care a apărut acestă usturime şi dacă aveţi vreo leziune în cerul gurii. Este obligatoriu să mergeţi la un control stomatologic pentru a stabili un tratament corect şi eficient. Ca şi sfaturi generale până ajungeţi la un medic dentist, vă recomand să vă clătiţi gura cu ceai de muşeţel, să folosiţi periuţe de dinţi cu perii moi şi să nu vă neglijaţi igiena dentară, mai ales seara.

 4. Buna ziua! Imi erupe maseaua de minte in partea dreapta jos si ma doare foarte tare ,am dificultati la mancat,la vorbit din cauza maselei de minte de deasupra care apasa pe gingia inflamata si am observat ca exact langa locul unde erupe maseaua un punct maro sau o gaurica mica acolo si as lua apa de gura clorhexidina dar nu stiu acea gaurica maro sau pata ca nu mi-am dat seama prea bine sa fie infectie sau un traumatism din cauza maselei de deasupra…e recomandata apa sau mai intai ar trebui sa merg la un consult stomatologic sa vad despre ce e vorba. Lucrez in marea parte a zilei de asta nu am ajuns pana acum. Multumesc mult!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *