Urgente si Programari: 0726.18.12.75

Clorhexidina, substanta cea mai eficienta impotriva bacteriilor dentare

Clorhexidina, substanta cea mai eficienta impotriva bacteriilor dentare

Clorhexidina este un antiseptic ce luptă împotriva plăcii dentare prin inhibarea multiplicării bacteriilor din gură şi prin distrugerea lor.  La ora actuală, clorhexidina este cea mai eficientă substanţă disponibilă pentru prevenirea si îndepărtarea plăcii bacteriene. Este indicată în special la persoanele ce prezintă sângerări gingivale, pungi parodontale sau pentru prevenirea depunerii plăcii bacteriene.

Clorhexidina este folosită foarte des în compoziția produselor de igienă orală cum ar fi: apa de gură, pasta de dinți, guma de mestecat. Acţiunea clorhexidinei se exercită între 8 si 12 ore în funcţie de concentraţie. Când se foloseşte în apa de gură, este indicat să se folosească după 30 minute de la periajul dentar.

NU este recomandată utilizarea produselor cu clorhexidină, indiferent de concentrație, pe o perioadă mai lungă de două săptămâni fără întrerupere, deoarece apar efectele secundare!

• modificări ale senzaţiei gustative sau gust amar.
• apariția de colorații la nivelul limbii, dinților, lucrărilor protetice, obturațiilor. Aceste coloraţii pot fi îndepărtate prin periajul profesional.
• depunerea crescută de tartru.

dental-4

Folosiți apă de gură cu clorhexidină, timp de două săptămâni, pentru a reduce placa bacteriană.

 

———

Oral Dent Bucuresti

Oral-Dent, clinica ta de stomatologie, îţi pune la dispoziţie o gamă completă de servicii, prin intermediul medicului dentist Robert Sandu şi al medicului dentist Elena Culiţă. Ne găseşti în București, sector 2, Str. Aurel Vlaicu nr. 158.

Vezi lista completă de servicii de stomatologie Oral-Dent.

Ne găseşti şi la Facebook.com/Clinica.Stomatologica.Oral.Dent