Cum folosim corect ata dentara – VEZI VIDEO
Spalarea dintilor dupa fiecare masa nu este suficienta, arata atat studiile de specialitate si este si recomandarea medicilor Oral Dent. Pentru indepartarea totala a placii bacteriene este recomandat ca periajul dintilor sa fie insotit si de folosirea atei dentare in fiecare zi.
Aceasta ajuta la indepartarea resturilor de mancare care pot ramane intre dinti, dar si indepartarea bacteriilor din zona cuprinsa intre gingie si dinte. Este recomandata folosirea atei dentare cel putin o data pe zi.
Utilizarea atei dentare indeparteaza aproximativ 40% din placa bacteriana, vinovata pentru carii sau afectiuni ale gingiei. „Fiecare dinte are 5 suprafete care trebuie curatate zilnic, insa daca nu folosim ata dentara cel putin doua dintre aceste suprafete vor ramane necuratate.
Cum ne alegem ata dentara?
In farmacii veti gasi mai multe tipuri de ata dentara si, exact ca si in cazul alegerii pastei de dinti, va recomandam sa cereti sfatul medicului atunci cand veti alege tipul de ata dentara pe care urmeaza sa il folositi. In cazul in care spatiile dintre dinti sunt foarte mici, va recomandam sa folositi o ata dentara mai subtire. Ata dentara cerata va aluneca mai usor pe suprafetele dintilor, iar ata dentara mentolata va lasa in urma un gust placut.
Cum folosim ata dentara?
- Se rupe o bucata de minimum 35 de centimetri din ata dentara.
- Se infasoara pe degetele aratatoare
- Ata dentara se foloseste in fata oglinzii pentru a vedea ce facem
- Ata dentara se va curba usor la baza fiecarui dinte care va fi curatat cu miscari usoare, fara a rani gingia
- Fiecare dinte va fi curatat cu o portiune de ata nefolosita
- Miscarile pentru dintii de pe arcada superioara vor fi de sus in jos