Urgente si Programari: 0726.18.12.75

Cum ne ingrijim dintii in timpul sarcinii

Cum ne ingrijim dintii in timpul sarcinii

Pregnant woman in kitchen eating a salad smiling

Menţineţi o igienă bucală corectă pentru a preveni gingivita şi cariile în timpul sarcinii

 

Ce afecţiuni stomatologice pot să apară în timpul sarcinii?

• Gingivita (inflamarea gingiilor). Această afecţiune apare datorită dereglărilor hormonale şi a scăderii imunităţii organismului din timpul sarcinii. Gingia este mărită de volum, sângerează uşor şi uneori dinţii pot avea o uşoară mobilitate. Gingivita din timpul sarcinii este cel mai bine evidenţiată în ultimul trimestru. În lipsa unei igiene corecte, gingia se poate suprainfecta, devenind dureroasă şi purulentă.

• Cariile. Incidenţa cariilor poate fi crescută în timpul sarcinii din cauza consumului mai crescut de dulciuri, evitării spălării pe dinţi din cauza sângerării dinţilor, ph-ului acid în urma vărsăturilor.

Indicaţii în timpul sarcinii 

 • Prevenţia este foarte importantă. Mergeţi la un control stomatologic imediat ce aţi aflat de sarcină sau în momentul in care o plănuiţi.Menţineţi o igienă bucală corectă!
• Folositi periuţe de dinţi de consistenţă moale sau medie, spălaţi-vă pe dinţi de cel puţin două ori pe zi (dimineaţa şi seara).
• Alegeţi o pastă de dinţi, apă de gură  cu efect bacteriostatic (cu fluor, clorhexidină).
• Curăţaţi spaţiile dintre dinţi cu o aţă dentară.
• Folosiţi gumă de mestecat fără zahar sau clătiţi-vă gura cu apă, când nu aveţi posibilitatea să vă spălaţi pe dinţi după masă.

———

Oral Dent Bucuresti

Oral-Dent, clinica ta de stomatologie, îţi pune la dispoziţie o gamă completă de servicii, prin intermediul medicului dentist Robert Sandu şi al medicului dentist Elena Culiţă. Ne găseşti în București, sector 2, Str. Aurel Vlaicu nr. 158.

Vezi lista completă de servicii de stomatologie Oral-Dent.

Ne găseşti şi la Facebook.com/Clinica.Stomatologica.Oral.Dent