Urgente si Programari: 0726.18.12.75

Cum ne spalam corect pe dinti – VEZI VIDEO

Cum ne spalam corect pe dinti – VEZI VIDEO

Un zambet fatal nu poate fi obtinut decat daca dintii sunt albi si perfect curati. Pentru o dantura sanatoasa periajul este poate, cel mai important element de care trebuie sa tinem cont zi de zi.

 Cea mai simpla regula este: spalam dintii intotdeauna de la rosu la alb.

Cu alte cuvinte, dinspre gingie spre varfurile dintilor. De asemenea, este foate important sa incercam sa ajungem cu periuta de dinti in cele mai ascunse locuri din cavitatea bucala.

Periajul dentar nu presupune brutalitate. Miscarea de periere se executa din incheietura. De la rosu la alb: de pe gingie, cu periuta orizontal pozitionata, la 45 grade , vertical, in jos. Foarte important este ca miscarea sa fie discontinua. Se periaza grupe de 2-3 dinti, fiecare grup continand si un dinte din grupul curatat anterior.

Fatetele oculzale ale maselelor se vor curata cu miscari de „dute-vino” si circulare.

La dintii frontalii superiori, pe fata lor dinspre cerul gurii, pozitia periutei devine verticala, miscarea fiind aceeasi. Practic tragi de periuta in jos, tinandu-o in contact cu dintele.

Urmariti cum se realizeaza un periaj dentar corect:

√ Durata periajului trebuie sa fie intre 3 si 5 minute, la fiecare periaj. Nu uitati ca si limba trebuie periata.

√ Periajul limbii trebuie sa aiba loc dupa cel al dintilor, iar limba trebuie sa arate mereu de culoare roz. se periaza usor din spate in fata.

√ Atunci cand clatim gura trebuie sa alegem miscari energice din muschii faciali si nu sa miscam doar capul.

√ Periutele de dinti se schimba o data la trei luni, iar tipul de pasta de dinti folosit ar trebui inlocuit si el de cateva ori pe an.

√  Nu uitati de apa de gură si ața dentara: va vor ajuta sa va pastrati gura mai curata decat periajul simplu al dintilor.

———

Oral Dent Bucuresti

Oral-Dent, clinica ta de stomatologie, îţi pune la dispoziţie o gamă completă de servicii, prin intermediul medicului dentist Robert Sandu şi al medicului dentist Elena Culiţă. Ne găseşti în București, sector 2, Str. Aurel Vlaicu nr. 158.

Vezi lista completă de servicii de stomatologie Oral-Dent.

Ne găseşti şi la Facebook.com/Clinica.Stomatologica.Oral.Dent