Urgente si Programari: 0726.18.12.75

Cum sa eviti ruperea aparatului dentar in painea crocanta

Cum sa eviti ruperea aparatului dentar in painea crocanta

Risotto, un mic dejun frittata si sorbirea zgomotoasa a pastelor – acestea sunt doar 3 dintre retetele alaturate intr-o noua brosura de retete pentru oricine urmeaza un tratament de indreptare a dintilor.

Dupa ce aparatul a fost fixat pentru prima data sau dupa programari consecutive cand firele de indreptare a dintilor sunt stranse, dintii si gingiile pot deveni mai sensibili si se pot intampin probleme in mestecarea anumitor alimente.

Medicii ortodonti recomanda, de asemenea, sa evite anumite mancaruri care pot dauna aparatului dentar, deci coaja crocanta a unei paini frantuzesti sau a unei pizza trebuie evitate la fel de mult ca si morcovii cruzi crocanti si merele. Alte mancaruri de care trebuie sa se fereasca sunt cele care ar putea sa se lipeasca de dinti si de aparat, cum ar fi caramelele sau mancarurile si bauturile ce pot pata dintii.

In loc sa privim acest lucru negativ, Societatea Ortodontica din Marea Britanie a provocat niste membri din public sa vina cu o serie de retete delicioase si nutritive intr-o competitie desfasurata in timpul saptamanii nationale a ortodontiei din februarie.

Interventiile castigatoare au fost introduse intr-o brosura de retete care poate fi vizionata pe site-ul www.nowsmile.org si sa fie descarcat gratuit.

Brosura cuprinde 22 de retete blande cu gura si pot fi grupate pe sectiunile: mic-dejun, feluri principale si deserturi.

Cele mai multe din interventii demonstreaza cum mancarea poate fi adaptata asa fel incat sa se potriveasca intregii familii, fara a fi nevoiti sa creeze meniuri speciale pentru noul detinator de aparat dentar.

Unele interventii sunt piperate cu anecdote despre cum reteta a fost dezvoltata pentru a ajuta un membru al familiei cand si-a pus pentru prima data un aparat dentar.

Site-ul nowsmile.org cuprinde si informatii foarte utile pentru utilizatorii de aparate dentare si pentru cei ce doresc sa se informeze inainte de a incepe un tratament de indreptare a dintilor, inclusiv prospecte cu informatii care pot fi descarcate pe gratis create de o echipa de experti in ordodontie de la Societatea Ortodontica din Marea Britanie.

Sunt, de asemenea, si niste studii de caz emotionante, un film despre tratamentul ortodontic, o galerie de imagini “inainte” si „dupa” si acces direct la o baza de date pentru a ajuta oamenii sa gaseasca tratamente de indreptare a dintilor in zona lor.

———

Oral Dent Bucuresti

Oral-Dent, clinica ta de stomatologie, îţi pune la dispoziţie o gamă completă de servicii, prin intermediul medicului dentist Robert Sandu şi al medicului dentist Elena Culiţă. Ne găseşti în București, sector 2, Str. Aurel Vlaicu nr. 158.

Vezi lista completă de servicii de stomatologie Oral-Dent.

Ne găseşti şi la Facebook.com/Clinica.Stomatologica.Oral.Dent