Urgente si Programari: 0726.18.12.75

De ce sa alegem un implant dentar? VEZI AVANTAJE

De ce sa alegem un implant dentar? VEZI AVANTAJE

Mulţi pacienţi nu înţeleg avantajele unui implant dentar şi aleg să îşi facă o lucrare dentară. Orice tratament alegem va arăta bine în primii ani, însă ce facem peste 10 ani? Aşa ar trebui să gândim înainte de a decide cum înlocuim un dinte lipsă.

De ce implant şi nu o lucrare dentară clasică? 

♦ În momentul în care avem 1 dinte lipsă, pentru a-l înlocui cu o lucrare dentară clasică (punte), avem nevoie de 2 dinţi, cel din stânga dintelui lipsă şi cel din dreapta. De cele mai multe ori se sacrifică dinţi sănătoşi, aceştia se şlefuiesc şi li se fac tratamente pe canal (li se scot nervii), ceea ce le scurtează cu mult viaţa. Aici apare marele avantaj al implantului.

Implantul va înlocui dintele lipsă, iar lucrarea dentară va conţine doar coroana pe implant. NU ne mai legăm de dinţii vecini, aceştia rămân sănătoşi.

Dental_Implants

Estetica gingiei şi a coroanei sunt asemănătoare dintelui natural.

♦ După extracţia dintelui, are loc un proces continuu de resorbţie a osului, deoarece nu mai este solicitat. În momentul în care se inseră un implant, osul va fi din nou solicitat şi nu se va mai resorbi. Acest lucru reprezintă un mare avantaj pe termen lung, pentru o viitoare lucrare dentară, şi totodată un avantaj estetic, prin menţinerea gingiei la acelaşi nivel cu al dinţilor vecini.

Pe un os resorbit, implantul dentar se poate insera doar cu adiţie de os.

implant

În momentul în care se inserează un implant, osul va fi din nou solicitat şi nu se va mai resorbi.

♦ Un mare avantaj estetic, mai ales la dinţii din faţă. Există o mare diferenţă între o lucrare dentară cu 3 coroane şi o singură coroană pe implant. Estetica gingiei şi a coroanei pe implant sunt asemănătoare dintelui natural.

♦ Spre deosebire de o punte dentară, implantul este mai uşor de întreţinut şi de igienizat.

♦ Implantul este mult mai confortabil, arată şi se simte asemenea dinţilor naturali.

 

———

Oral Dent Bucuresti

Oral-Dent, clinica ta de stomatologie, îţi pune la dispoziţie o gamă completă de servicii, prin intermediul medicului dentist Robert Sandu şi al medicului dentist Elena Culiţă. Ne găseşti în București, sector 2, Str. Aurel Vlaicu nr. 158.

Vezi lista completă de servicii de stomatologie Oral-Dent.

Ne găseşti şi la Facebook.com/Clinica.Stomatologica.Oral.Dent