Urgente si Programari: 0726.18.12.75

Diabetul si problemele dentare

Diabetul si problemele dentare

Diabetul este o afecţiune frecvent întâlnită, care determină modificări şi la nivelul gurii:

* Scade secreţia de salivă. Acest efect are o influenţă negativă asupra dinţilor, ei sunt mai predispuşi la formarea cariilor dentare.

* În tot organismul, vasele de sânge sunt mult mai fragile. Gingiile sângerează uşor, au volumul mărit, sunt moi şi prezintă frecvent ulceraţii.

* Nivelul de glucoză este ridicat şi ph-ul din gură este mult scăzut, acid. Din această cauză, pecienţii cu diabet au un miros caracterisitc de acetonă, şi sunt predispuşi la formarea cariilor dentare.

* Rezistenţa organismului la infecţii este afectată, formele de candidoză sunt frecvente, mai ales la purtătorii de proteză dentară.

* Vindecarea tuturor leziunilor este întârziată. Din această cauză, manoperele chirurgicale trebuie tratate cu multă atenţie.

diabet.igiena.articol

Persoanele care au diabet trebuie să acorde o mare importanţă igienei dentare.

Orice tratament se poate realiza la pacienţii care au diabet. Multe persoane care suferă de o afecţiune cronică conderă că le sunt interzise tratamentele stomatologice. Este FALS! Există măsuri de precauţie pentru manoperele chirurgicale, valabile şi pentru persoanele cardiace:

Manoperele chirurgicale se vor realiza sub protecţie antibiotică.

Orice extracţie este suturată şi pacientul este supravegheat încă jumătate de oră după finalizarea manoperei.

Orice tratament stomatologic se va realiza după ce pacientul a mâncat şi şi-a luat tratamentul.

Anestezia se va realiza cu mepivacaină, o subsanţă care nu influenţează nivelul glicemiei din organism.

Manoperele chirurgicale sunt interzise la persoanele care nu au diabetul controlat.

Persoanele care au diabet trebuie să acorde o mare importanţă igienei dentare. Spălatul pe dinţi nu trebuie neglijat niciodată şi apa de gură cu substanţe antimicrobiene este obligatorie!

———

Oral Dent Bucuresti

Oral-Dent, clinica ta de stomatologie, îţi pune la dispoziţie o gamă completă de servicii, prin intermediul medicului dentist Robert Sandu şi al medicului dentist Elena Sandu (Culiţă). Ne găseşti în București, sector 2, Str. Aurel Vlaicu nr. 158.

Vezi lista completă de servicii de stomatologie Oral-Dent.

Ne găseşti şi la Facebook.com/Clinica.Stomatologica.Oral.Dent