Urgente si Programari: 0726.18.12.75

Diferenta dintre un pivot si un implant dentar

Diferenta dintre un pivot si un implant dentar

 

Pivotul, cunoscut şi sub numele de ştift sau reconstituire corono-radiculară (în termeni medicali), este baza unei viitoare lucrări dentare. El este dintr-o singură bucată: o parte intră în rădăcină, iar cealaltă, numită coronară, rămâne deasupra gingiei.

Pivoţii pot fi metalici, turnaţi în laboratorul de tehnică dentară, sau din fibră de sticlă.

Implantul este o piesă dentară din titan, de forma unui şurub, care este introdusă în os. După extragerea unui dinte, osul rămâne gol şi, treptat, se resoarbe. Implantul se va fixa în locul acestui dinte extras. Așadar, implantul practic înlocuieşte rădăcina unui dinte.

Diferenţa dintre pivot şi implantul dentar constă în faptul că pivotul se inserează în rădăcina dintelui, iar implantul în os (vezi demonstrație video 3D).

 

pivot.implant.rx

 

implant.pivot.rx

Pivotul este indicat pentru dinţii care au coroana dentară distrusă şi nu se mai pot plomba. Partea radiculară stă de fapt în canalul dintelui, de aceea este necesar ca nervul să fie scos. Pivotul îi conferă rezistenţă dintelui şi suport pentru viitoarea lucrare dentară.

Manopera de realizare a pivotului este nedureroasă, deoarece nervul dintelui a fost deja extirpat.

pivot.articol

pivot.implant.articol

———

Oral Dent Bucuresti

Oral-Dent, clinica ta de stomatologie, îţi pune la dispoziţie o gamă completă de servicii, prin intermediul medicului dentist Robert Sandu şi al medicului dentist Elena Culiţă. Ne găseşti în București, sector 2, Str. Aurel Vlaicu nr. 158.

Vezi lista completă de servicii de stomatologie Oral-Dent.

Ne găseşti şi la Facebook.com/Clinica.Stomatologica.Oral.Dent