Urgente si Programari: 0726.18.12.75

Diga, o bariera impotriva bacteriilor

Diga, o bariera impotriva bacteriilor

Diga este folosită în cadrul diferitelor tratamente stomatologice. Ea este foarte importantă când ne dorim o izolare perfectă (să nu pătrundă salivă în zona de lucru).

Ea este formată dintr-o folie de plastic si cleme cu care aceasta se prinde pe dinte. Folia de plastic va acoperi toată cavitatea orală, cu excepţia dintelui pe care se lucrează.

diga.articol

Realizarea izolării dentare cu digă va creşte calitatea tratamentelor stomatologice.

Care sunt avantajele unui tratament cu digă?

Lipsa completă a salivei.  Saliva conţine bacterii care pot afecta în special tratamentele de pe canalele dentare. Totodată saliva poate influenţa priza materialelor dentare. Când se scoate nervul dentar, lipsa salivei este esenţială deoarece aceasta contaminează canalele dentare.

Îmbunătăţeşte vizibilitatea, având în vedere că doar dintele pe care se lucrează este descoperit. Dispare riscul atingerii cu freza a dinţilor vecini.

Protejează pacientul de ingerarea unor resturi dentare, instrumente dentare sau a soluţiilor care se folosesc la tratamente.

Tratamentul stomatologic este mult ma liniştit. Pacientul nu poate să închidă gura, nu mai este nevoie să se schimbe mereu rulourile si astfel se şi scurtează actul operator.

Având în vedere avantajele enumerate mai sus, odată cu folosirea foliei de digă, creşte calitatea tratamentelor stomatologice.

———

Oral Dent Bucuresti

Oral-Dent, clinica ta de stomatologie, îţi pune la dispoziţie o gamă completă de servicii, prin intermediul medicului dentist Robert Sandu şi al medicului dentist Elena Sandu. Ne găseşti în București, sector 2, Str. Aurel Vlaicu nr. 158.

Vezi lista completă de servicii de stomatologie Oral-Dent.

Ne găseşti şi la Facebook.com/Clinica.Stomatologica.Oral.Dent