Urgente si Programari: 0726.18.12.75

Dinţii înghesuiţi şi problemele dentare

Dinţii înghesuiţi şi problemele dentare

Majoritatea oamenilor au dinţii înghesuiţi. Fie că este prezentă doar la dinţii inferiori, fie doar la câţiva dinţi frontali, această problemă dentară ne poate afecta atât estetica cât şi sănătatea dentară.

Care sunt cauzele înghesuirii?

Atunci când o persoană are o dizarmonie între mărimea dinţilor şi cea a osului maxilar, dinţii nu au loc să erupă aliniaţi. Fiecare dinte va erupe unde va găsi loc. Ei vor fi rotaţi, înclinaţi şi vor erupe mai sus şi mai înafară de linia dinţilor vecini.

În momentul în care pe arcadă nu mai există loc pentru erupţia măselei de minte, ea va înghesui toţi dinţii pentru a erupe. Acest lucru este cel mai vizibil la dinţii frontali inferiori, unde persoana respectivă simte o presiune la dinţii din faţă.

Problemele_dintilor_inghesuiti.articol

Problemele cauzate de către dinţii înghesuiţi sunt legate atît de estetică cît şi de sănătatea dentară (afecţiuni gingivale şi carii interdentare).

Se extrag prea repede dinţii de lapte. De fapt principala cauză este caria profundă a dinţilor de lapte care determină infectarea acestora. În acest caz, dacă se extrage un dinte de lapte mai repede cu minim un an şi jumătate, dinţii vor migra şi în locul respectiv va erupe alt dinte. Astfel este dată peste cap toată cronologia erupţiei dentare. Fiecare dinte este programat să erupă la o anumită vârstă şi într-un anumit loc, pentru a exista o armonie dento-facială.

Ce probleme pot să apară la dinţii înghesuiţi?

Din cauza contactului foarte strâns dintre dinţi,  este dificilă. Riscul de apariţie al cariei interdentare este crescut.

Folosirea aţei dentare este obligatorie! Vă invit să citiţi articolul Cum folosim corect aţa dentară- VEZI VIDEO

Există o problemă estetică, mai ales când înghesuirea este prezentă la dinţii frontali superiori. Cea mai bună rezolvare a acestei probleme este cea cu aparatul dentar. Dinţii vor fi frumos aliniaţi şi nu se vor şlefui, cum se întâmplă în cazul lucrărilor dentare.

Probleme gingivale apare destul de frecvent, mai ales când este neglijată igiena dentară, la care se mai adaugă şi tartrul dentar.

Dacă aveţi dinţii înghesuiţi, trebuie să aveţi mare grija de igienă. Nu neglijaţi periajul dentar, folosiţi la fiecare periaj aţa dentară si programaţi-vă la un detartraj dentar, o dată la 6 luni.

dinti.inghesuiti.articol

La dinţii înghesuiţi periajul şi aţa dentară sunt esenţiale pentru a preveni apariţia cariilor interdentare.

———

Oral Dent Bucuresti

Oral-Dent, clinica ta de stomatologie, îţi pune la dispoziţie o gamă completă de servicii, prin intermediul medicului dentist Robert Sandu şi al medicului dentist Elena Sandu. Ne găseşti în București, sector 2, Str. Aurel Vlaicu nr. 158.

Vezi lista completă de servicii de stomatologie Oral-Dent.

Ne găseşti şi la Facebook.com/Clinica.Stomatologica.Oral.Dent