Urgente si Programari: 0726.18.12.75

E bine sau nu să te speli pe dinți după masă

E bine sau nu să te speli pe dinți după masă

spalat pe dinti

Fie că vă spălați pe dinți foarte atent imediat după ce mâncați, fie că preferați să nu o faceți pentru că nu obișnuiți, s-ar putea să vă intereseze asta: cel puțin un studiu arată că această practică, de a te spăla pe dinți după fiecare masă, nu este cea mai potrivită soluție pentru dantură.

Așa cum bine știți cu toții, marea problemă pentru dinții noștri o reprezintă zahărul din mâncare, zahăr care este metabolizat de bacterii, ceea ce duce la producerea de acizi care atacă dinții, existând riscul de apariții ale cariilor sau ale unor afecțiuni ale gingiilor.

În mod normal, spălatul pe dinți după fiecare masă ar reduce considerabil din probleme, însă nu e chiar așa.

pH-ul perfect pentru gură este 7, iar dacă veți consuma un aliment care conține acizi, pH-ul va scădea. Dacă beți un suc dietetic, pH-ul va scădea până la 2,5, ca și când ați fi băut oțet, iar pentru ca nivelul pH-ului din cavitatea bucală să ajungă înapoi la 7 durează ceva timp. Astfel, acidul slăbește protecția dinților și posibilitatea de apariție a cariilor crește considerabil.

În concluzie, dacă vă spălați pe dinți de fiecare dată după ce mâncați, riscați să aveți probleme cu gingiile și cu cariile.

“Se recomandă perierea dinților de două ori pe zi, o dată dimineața, o dată seara, iar după fiecare masă, sfatul meu este să vă clătiți gura de câteva ori pentru ca resturile de mâncare să fie îndepărtate.”

———

Oral Dent Bucuresti

Oral-Dent, clinica ta de stomatologie, îţi pune la dispoziţie o gamă completă de servicii, prin intermediul medicului dentist Robert Sandu şi al medicului dentist Elena Sandu (Culiţă). Ne găseşti în București, sector 2, Str. Aurel Vlaicu nr. 158.

Vezi lista completă de servicii de stomatologie Oral-Dent.

Ne găseşti şi la Facebook.com/Clinica.Stomatologica.Oral.Dent