Urgente si Programari: 0726.18.12.75

Gata cu sunetele care-ti produc teama de dentist

Gata cu sunetele care-ti produc teama de dentist

Oamenii de știință au inventat dispozitivul care anulează sunetul produs de freza dentară care se poate conecta la un player MP3 sau la un telefon mobil, folosind o tehnică de filtrare a sunetelor care anulează zgomotul produs de freza dentară. În același timp, permite ascultarea melodiilor, dar nu neglijează comnicarea cu dentistul.

Zgomotul turbinei dentare ar putea fi de domeniul trecutului.

Oamenii de știință au inventat dispozitivul care anulează sunetul produs de freza dentară.

Toate studiile efectuate până acum arată că majoritatea oamenilor suferă de frica de dentist din cauza zgomotului produs de intrumentul numit turbină dentară. Astfel, cu ajutorul acestui dispozitiv, pacienții pot auzi muzica din căști și cuvintele dentistului, singurul sunet care este filtrat fiind cel provocat de instrumentul care produce frica de dentist.
Gadget-ul conține un microfon și un cip care analizează vibrațiile sunetului producând o unda inversata care îl anulează. De asemenea, dispozitivul folosește o tehnologie numită filtrare adaptivă, care detectează sunetul chiar și atunci când amplitutinea și frecvența tipului de undă se schimbă, în timp ce freza este folosită.
Echipa de la King’s College London, Brunel University și London South Bank Unverisity speră ca dispozitivul să poată ajuta astfel pacientii să-și învingă fobiile legate de dentist.
Gadgetul a fost creat de profesorul Brian Millar, care s-a inspirat de la creatorul de mașini marca Lotus, și care a inventat un sistem ce poate înlătura sunetul pneurilor pe șosea la viteză mare dar permite conducatorilor să audă sirenele de urgență.
Acum, Millar caută un investitor pentru a putea dezvolta produsul mai departe în așa fel încât peste puțin timp să poată fi folosit în toate cabinetele medicale de profil.

 

–––

Oral Dent Bucuresti

Oral-Dent, clinica ta de stomatologie, îţi pune la dispoziţie o gamă completă de servicii, prin intermediul medicului dentist Robert Sandu şi al medicului dentist Elena Culiţă. Ne găseşti în București, sector 2, Str. Aurel Vlaicu nr. 158.

Vezi lista completă de servicii de stomatologie Oral-Dent.

Ne găseşti şi la Facebook.com/Clinica.Stomatologica.Oral.Dent