Urgente si Programari: 0726.18.12.75

Igiena dentara cu dusul bucal

Igiena dentara cu dusul bucal

Duşul bucal (irigatorul bucal) este un instrument folosit pentru igiena dentară. Aceste se foloseşte acasă, putând fi şi portabil. Prezintă un rezervor cu apă şi diferite capete (anse) ce se pot schimba. Acesta este folosit alături de periajul dentar şi apa de gură, pe care NU le înlocuieşte!

Duşul bucal funcţionează pulsând jeturi de apă cu viteză  mare (până la 40.000 de pulsaţii pe minut) către dinţi şi către gingii, eliminând resturile alimentare şi stimulând circulaţia sangvină la nivelul gingiilor.

Există spaţii în gură la care accesul cu periuţa dentară este chiar imposibil şi aţa dentară împreună cu apa de gură sunt uneori insuficiente. Aceste locuri sunt reprezentate de ultimele măsele, spaţiile dintre dinţi ( în special la dinţii înghesuiţi), de aparatele ortodontice, lucrările dentare şi coroanele pe implant. În aceste zone, unde este redus atât accesul cât şi vizibilitatea, duşul bucal este singurul care poate curăţa mai bine.

√ Duşul bucal se foloseşte înainte de periajul dentar, desupra chiuvetei.

√ Se foloseşte doar apă calduţă, nu îl folosiţi cu o presiune mare. Dacă apare durere, reduceţi presiunea sau temperatura apei.

√ Se poziţionează ansa duşului bucal la 45 de grade în zonele dintre dinţi şi gingii şi în spaţiile interdentare. Primele mişcări se vor face cu aparatul oprit pentru a vă obişnui cu mişcarea.

√ Începem cu ultimele măsele. Vârful irigatorului se plimbă de-a lungul liniei gingiilor, se stă mai mult între dinţi, între bracket şi dinte, între lucrările dentare şi gingie.

√ Duşul bucal se foloseşte pe toate feţele dinţilor.

√ Nu vă speriaţi dacă apare o uşoară sângerare gingivală în primele zile.

√ Nu uitaţi să folosiţi apă de gură la sfârşitul igienizării.

wave

Duşul bucal funcţionează pulsând jeturi de apă interdentar şi de-a lungul gingiilor.

 

———

Oral Dent Bucuresti

Oral-Dent, clinica ta de stomatologie, îţi pune la dispoziţie o gamă completă de servicii, prin intermediul medicului dentist Robert Sandu şi al medicului dentist Elena Culiţă. Ne găseşti în București, sector 2, Str. Aurel Vlaicu nr. 158.

Vezi lista completă de servicii de stomatologie Oral-Dent.

Ne găseşti şi la Facebook.com/Clinica.Stomatologica.Oral.Dent