Urgente si Programari: 0726.18.12.75

Igiena orală precară creşte riscul de îmbolnăvire cu HPV

Igiena orală precară creşte riscul de îmbolnăvire cu HPV

Igiena orală precară poate fi asociată cu virusul HPV, virus care cauzează, cu șanse între 40 și 80%, cancerul orofaringian.

“Potrivit noilor studii, igiena orală precară reprezintă un nou factor de risc independent pentru infecția orală cu HPV (Virusul Papiloma uman). Vestea bună este că factorul de risc se poate modifica prin menținerea unei igiene orale bune, iar astfel șansele infectării scad considerabil”.

igiena.orala.hpv.articol

Igiena orală precară poate fi asociată cu virusul HPV.

Potrivit cercetătorilor, la persoanele care aveau o igienă orală precară existau șanse de 56% de a se infecta cu virusul HPV, în vreme ce la persoanele care aveau probleme dentare, ca gingivită și carii, riscul de expunere era mai mare cu 28 de procente.

La fel ca infecția genitală HPV, virusul HPV oral este de două tipuri: infecții cu risc mic care nu cauzează cancer, dar pot duce la o varietate de tumori benigne, și infecții cu grad ridicat de HPV, care pot cauza cancerul orofaringian.

 

Virusul HPV poate fi contactat dacă în cavitatea bucală există o rană, dacă igiena orală nu este respectată conform regulilor, dacă există inflamații cronice, sau afecțiuni ale mucoasei orale. Toate acestea pot crea un mediu propice pentru virusul HPV. Chiar dacă mai trebuie efectuate numeroase studii cu privire la legătura dintre HPV și cavitatea bucală, oamenii trebuie să își mențină o igienă orală constantă pentru a îndepărta posibilele neplăceri.

———

Oral Dent Bucuresti

Oral-Dent, clinica ta de stomatologie, îţi pune la dispoziţie o gamă completă de servicii, prin intermediul medicului dentist Robert Sandu şi al medicului dentist Elena Sandu (Culiţă). Ne găseşti în București, sector 2, Str. Aurel Vlaicu nr. 158.

Vezi lista completă de servicii de stomatologie Oral-Dent.

Ne găseşti şi la Facebook.com/Clinica.Stomatologica.Oral.Dent