Urgente si Programari: 0726.18.12.75

Implantul se poate insera imediat dupa extractie

Implantul se poate insera imediat dupa extractie

După extracţia unui dinte, este necesară o perioadă de vindecare de trei luni înainte ca implantul să poate fi inserat. Acest lucru poate să aducă un mic disconfort, deşi în toată această perioadă se poate face o lucrare provizorie, chiar şi atunci când lipseşte un singur dinte. De cele mai multe ori, dintele trebuie extras din cauza infecţiei extinse de la vârful rădăcinii, iar cele trei luni de așteptare sunt necesare pentru a urmări evoluţia osului și pentru a ne asigura de îndepărtarea completă a infecţiei.

Există situaţii în care este necesară extracţia dintelui din alte motive: fractura rădăcinii unui dinte devital suprasolicitat sau în urma unui accident, cel mai frecvent la dinţii din faţă, sau lipsa unui dinte permanent, cu prezenţa în gură a celui de lapte. În acest caz se poate insera implantul imediat după extracţie.

dental.implant

Implantul imediat post-extracţional oferă un avantaj estetic şi funcţional, prin conservarea osului şi a gingiei.

Cele mai multe cazuri prezintă defecte osoase. De aceea. este necesară adiţia osoasă, mai ales în zona frontală, pentru un rezultat estetic şi funcţional maxim.

Avantajele inserării imediate:

implantul este inserat într-o poziţie foarte apropiată de cea a rădăcinii naturale, ceea ce oferă un avantaj funcţional şi estetic;
se conservă gingia din jurul dintelui natural, ceea ce este esenţial pentru obţinerea unei bune fizionomii, mai ales în zona frontală;
etapele de tratament sunt mult reduse, nu se mai aşteaptă trei luni, nu mai este nevoie de încă o intervenţie pentru a insera implantul;
resorbţia osoasă post-extracţională este foarte redusă, ceea ce contribuie mult la estetică şi stabilitate;
zona de inserţie a implantului este uşor de reperat.

În orice situaţie în care nu există infecţie şi este indicată extracţia dentară, inserarea imediată a implantului este cea mai bună variantă de tratament. Chiar dacă pe moment vi se par prea multe manopere într-o şedinţă sau este nevoie de o perioadă de acomodare cu ideea de implant, beneficiile sunt nu doar imediate, ci și pe termen lung, prin conservarea osului şi a gingiei.

implant.tooth

Inserarea implantului dentar imediat post-extracţional oferă beneficii atât imediate, cât şi pe termen lung.

———

Oral Dent Bucuresti

Oral-Dent, clinica ta de stomatologie, îţi pune la dispoziţie o gamă completă de servicii, prin intermediul medicului dentist Robert Sandu şi al medicului dentist Elena Culiţă. Ne găseşti în București, sector 2, Str. Aurel Vlaicu nr. 158.

Vezi lista completă de servicii de stomatologie Oral-Dent.

Ne găseşti şi la Facebook.com/Clinica.Stomatologica.Oral.Dent

Vezi prezentarea video a Clinicii Oral-Dent