Urgente si Programari: 0726.18.12.75

Implanturi dentare cu timp de așteptare redus

Implanturi dentare cu timp de așteptare redus

Milioane de oameni cu dinții stricați recurg la metoda implantului dentar. De obicei, după această procedură, nu au voie să mestece mâncare pe acel dinte sau măsea chiar și până la 6 luni de zile, adică după ce implantul s-a fixat pe os.

Implant 2

De obicei, medicii dentiști nici nu montează coroana dintelui pe implant în acest interval de timp, tocmai pentru a se asigura că implantul s-a fixat în condiții corespunzătoare și că pacientul nu poate pune presiune pe el pentru 6 luni.

Însă, pentru prima dată, un medicament care a fost testat pe oameni permite șuruburilor de titan să se fixeze pe os mult mai rapid, spun cercetătorii din Linköping, Suedia.

Implanturile sunt fixate în osul maxilarului și permit fixarea unor dinți artificali care arată la fel cu dinții naturali. Folosind tehnologia curentă, durează între 4 și 6 luni înainte ca rana să se vindece și ca pacientul să beneficieze de intervenția chirurgicală.

Substanța, dezvoltată la Universitatea Linköping din Suedia, este compusă dintr-un strat subțire de proteine care se atașează pe suprafața de metal. Apoi se adaugă un medicament care aparține bisfosfonaților și care este folosit în tratarea osteoporozei. Deja s-au efectuat diverse studii care arată că această metodă poate reprezenta o soluție în viitorul apropiat. Aplicând metoda suedezilor, rănile se vindecau mult mai repede, iar radiografiile arătau schimbări pozitive pentru șuruburile tratate și asta după doar două luni de zile.

“Este pentru prima dată când cineva are succes în consolidarea osului din jurul implantului cu ajutorul medicamentelor localizate”, spune Per Aspenberg, profesor de ortopedie și cel care a conceput metoda de utilizare.
———

Oral Dent Bucuresti

Oral-Dent, clinica ta de stomatologie, îţi pune la dispoziţie o gamă completă de servicii, prin intermediul medicului dentist Robert Sandu şi al medicului dentist Elena Sandu (Culiţă). Ne găseşti în București, sector 2, Str. Aurel Vlaicu nr. 158.

Vezi lista completă de servicii de stomatologie Oral-Dent.

Ne găseşti şi la Facebook.com/Clinica.Stomatologica.Oral.Dent