Urgente si Programari: 0726.18.12.75

Importanța spălatului pe dinți înainte de culcare

Importanța spălatului pe dinți înainte de culcare

Te-ai gândit vreodată la dinții tăi ca fiind 32 de perluțe albe care îți protejează corpul de tot ceea ce înghiți?

spalat pe dinti

Este esențial să îți păstrezi cavitatea bucală departe de bacteriile periculoase, de carii și de infecții, iar spălatul dinților înainte de culcare este unul dintre cele mai bune moduri prin care poți face asta. Este atât de important, încât te poți gândi, înainte de a o face, că este ca unul dintre cele mai bune cadouri pe care le poți face dinților și gingiilor.

De ce spălatul pe dinți noaptea este atât de important?

Mulți dintre noi mâncăm aproape 3 mese pe zi înainte să mergem la culcare. Așadar, dacă te duci să dormi fără să te speli pe dinți înainte, foarte multe particule de mâncare rămân blocate între dinți, iar acestea pot cauza apariția cariilor. Și dacă noi dormim, asta nu înseamnă că și bacteriile dorm. Mai mult decât atât, bacteriile devin mai active atunci când nivelul salivei, principalul protector al cavității bucale, devine scăzut.

Fă-ți un program

Dacă nu te dai în vânt după spălatul pe dinți seara, poate ar fi cazul să îți faci un anumit program pe care să îl respecți. Pune-ți ceasul să sune sau, dacă ești fan al televizorului, du-te și spală-te pe dinți pe durata reclamelor.

Dacă te-ai spălat pe dinți seara și mănânci chiar înainte să dormi, atunci toate eforturile tale au fost în van. Dacă totuși nu reziști și urmărești o emisiune târziu în noapte și vrei să ronțăi ceva, mai fă un efort și mai fă o vizită până la baie și spală-te din nou.

Medicii stomatologi spun că pentru a menține o igienă orală bună, spălatul pe dinți seara este mai important decât cel din timpul zilei. Așadar, începând de azi spală-te pe dinți în fiecare seară!

Oral-Dent, clinica ta de stomatologie, îţi pune la dispoziţie o gamă completă de servicii, prin intermediul medicului dentist Robert Sandu. Ne găseşti în București, sector 2, Str. Aurel Vlaicu nr. 158.

Vezi lista completă de servicii de stomatologie Oral-Dent.

Ne găseşti şi la Facebook.com/Clinica.Stomatologica.Oral.Dent