Urgente si Programari: 0726.18.12.75

Infectiile dentare pot aduce moartea

Infectiile dentare pot aduce moartea

Ideea că îmbolnavirea dinților poate duce la probleme de sănatate grave ce pun în pericol chiar viața poate părea absurdă la început, dar există dovezi care demonstrează că ceea ce se întâmplă în cavitatea bucală poate avea legătură cu tot corpul. De ceva timp, oamenii de știință au observat o corelație statistică între probleme orale si bolile de inimă.

Young Woman Holding the Side of Her Face in Pain

Mai există și alte legături care asociază igiena orală precară și artrita reumatică și anumite tipuri de cancer, diabet sau infecții respiratorii.
În momentul de față, se fac cercetări pentru a descoperi modul în care bacteriile din cavitatea bucală pot invada corpul uman. Descoperirea legaturii dintre igiena orală și probleme cardiovasculare este prima pe listă, asta din cauza faptului că oamenii cu parodontoză sunt de două ori mai expuși riscului de a face o boală coronariană.

dinte stricat
Câteva teorii explică faptul că există o legătură între bolile de inimă și bolile gingiilor. Într-unul dintre cazuri bacteriile orale ajung în sange prin răni întâlnite în cavitatea bucală și se prind de plăcile de grăsime din vasele de sânge din interiorul inimii. Odata ajunse acolo, acesta bacterii împedică fluxul de sânge, ce poate duce ulterior la un eventual infarct.

 

Pe de altă parte, infmalația arterială cauzată de bacteria parodontozei restricționează fluxul sanguin ce poate duce la un eventual atac de cord.
În ambele scenarii, infecțiile din gură pot duce la condiții ce pun în pericol viața oamenilor, iar aici ne referim la probleme cardiace. Un articol publicat în anul 2007 în „New England Journal of Medicine” sugerează că, deși legătura dintre bacteriile parodontozei și problemele cardiace nu sunt pe deplin înțelese, iar un tratament oral poate vindeca aparitia arterosclerozei, acumularea de depozite de grăsime în interiorul pereților arterelor și pot reduce riscul cardiovascular.

———

Oral Dent Bucuresti

Oral-Dent, clinica ta de stomatologie, îţi pune la dispoziţie o gamă completă de servicii, prin intermediul medicului dentist Robert Sandu şi al medicului dentist Elena Culiţă. Ne găseşti în București, sector 2, Str. Aurel Vlaicu nr. 158.

Vezi lista completă de servicii de stomatologie Oral-Dent.

Ne găseşti şi la Facebook.com/Clinica.Stomatologica.Oral.Dent