Urgente si Programari: 0726.18.12.75

Masajul gingival mentine dintii sanatosi

Masajul gingival mentine dintii sanatosi

Gingia sănătoasă este esențială pentru o dantură perfectă. Ea nu trebuie să sângereze la periaj, culoarea trebuie sa fie roz și trebuie să se situeze la nivelul coletului dentar. Când apare retracția gingivală, dintele devine sensibil la atingere și la alimentele dulci, acre sau reci.

Masajul gingiilor crește durata de viaţă a dinţilor prin stimularea circulaţiei care „întăreşte” gingia. Astfel, gingia va fi mai bine lipită pe dinte, în comparaţie cu gingiile neîngrijite, mai roşii, umflate, la care circulaţia este încetinită și celulele care luptă împotriva bacteriilor nu ajung la gingii.

Masajul este indicat mai ales în cazul gingiilor retrase, al gingiilor din vecinătatea lucrărilor dentare, la gingivită. Având în vedere că toţi avem diferite forme de gingivită şi că mereu există o zonă în care gingia este retrasă, masajul gingival trebuie însoțit de periajului dentar. Această metodă de îngrijire a gingiilor are rol profilactic, alături de periajul dentar și de folosirea corectă a aței dentare și a apei de gură cu substanțe antimicrobiene. Toate acestea ajută la menținerea unei igiene corecte și a unei gingii sănătoase.

 

gums

Masajul gingiilor crește durata de viaţă a dinţilor, prin stimularea circulaţiei.

Cum se realizează masajul gingival?

√ Este foarte simplu și durează puțin. Trebuie doar să fim spălați pe mâini.

√ Degetul se aplică pe gingie şi facem mişcări circulare, cu uşoare mişcări de tracţiune a gingiei pe dinte, ca si cum am dori sa ridicăm gingia pe dinte. Mişcările sunt uşoare, fără a trage de dinte.

√ Masajul se face o dată pe zi, câte șase mişcări pe fiecare parte.

√ Este contraindicat ca masajul să se realizeze la nivelul gingiilor inflamate, cu abcese (secreţii cu puroi), deoarece microbii se pot răspândi în restul organismului.

Pentru o mai bună înțelegere a procedurii, vă puteți adresa medicului stomatolog.

 

———

Oral Dent Bucuresti

Oral-Dent, clinica ta de stomatologie, îţi pune la dispoziţie o gamă completă de servicii, prin intermediul medicului dentist Robert Sandu şi al medicului dentist Elena Culiţă. Ne găseşti în București, sector 2, Str. Aurel Vlaicu nr. 158.

Vezi lista completă de servicii de stomatologie Oral-Dent.

Ne găseşti şi la Facebook.com/Clinica.Stomatologica.Oral.Dent