Urgente si Programari: 0726.18.12.75

Măseaua de minte cu probleme

Măseaua de minte cu probleme

Toată lumea a simţit măcar o dată o durere la măseaua de minte. Este dintele cel mai gălăgios când îşi face apariţia. Mereu au fost discuţii pe tema menţinerii acestor dinţi. Sunt persoane care cer extracţia lor, deşi nu creează probleme dentare.
Măselele de minte de la mandibulă pot cauza dureri şi complicaţii la erupţie, mult mai frecvente ca cele de la maxilar:

durere la erupţie. Având în vedere că măselele de minte erup ultimele, spaţiul pe arcadă poate fi redus, osul maxilar nu mai are aceeaşi elasticitate şi din această cauză erupţia poate fi dureroasă.

carii la dintele vecin. Când nu există spaţiu suficient pe arcadă, molarul erupe înclinat şi rămâne un spaţiu între el şi dintele vecin. Acest spaţiu este imposibil de igienizat, rămân resturi alimentare şi în timp se va caria atât molarul de minte cât si molarul vecin. Această carie este dificil de observat în fazele incipiente, de cele mai multe ori este depistată când pacientul acuză dureri mari în zona respectivă.

pericoronarită. La măselele erupte parţial, gingia care acoperă dintele se poate inflama, netratată se poate infecta, cauzând dureri mari, febră şi imposibilitatea deschiderii normale a gurii.

impacted tooth

Măseaua de minte eruptă înclinat pot caria dinţii vecini.

înghesuirea dinţilor frontali. Acest lucru are loc când nu există spaţiu suficient pe arcadă. Din această cauză tratamentul ortodontic implică extracţia acestor măsele.

tratament dificil. Uneori sunt situaţii în care molarii de minte sunt erupţi înspre obraz, foarte distal si accesul este aproape imposibil. Tratamentele realizate sunt îngreunate de acest aspect şi uneori accesul pe canalele dentare este imposibil.

Molarii de minte se extrag doar dacă prezintă o problemă dentară care nu se poate tratata, în rest ele se menţin pe arcadă. Trebuie să se realizeze un periaj dentar corect deoarece rolul lor pe arcadă este la fel de important ca al celorlalte măsele.

Echipa Oral-dent nu recomandă extracţia măselelor de minte în lipsa unor complicaţii dentare.

———

Oral-Dent, clinica ta de stomatologie, îţi pune la dispoziţie o gamă completă de servicii, prin intermediul medicului dentist Robert Sandu. Ne găseşti în București, sector 2, Str. Aurel Vlaicu nr. 158.

Vezi lista completă de servicii de stomatologie Oral-Dent.

Ne găseşti şi la Facebook.com/Clinica.Stomatologica.Oral.Dent