Urgente si Programari: 0726.18.12.75

Maseaua umflata- URGENTA stomatologica

Maseaua umflata- URGENTA stomatologica

Umflarea zonei din jurul unui dinte este o urgenţă stomatologică.

Primul pas este să suni medicul dentist, urgenţele stomatologice au mereu prioritate. Pasul doi este să îţi faci o radiografie la dintele respectiv, cu care vei merge la medic.

Există cazuri în care majoritatea amână tratamentul, în ideea că trece după câteva antibiotice. Este greşit! Dinţii comunică cu tot organismul, prezenţa puroiului timp îndelungat poate să cauzeze apariţia infecţiilor şi la nivelul inimii sau capului.

De ce se umflă?

Cauza acestei urgenţe este de cele mai multe ori prezenţa puroiul. Dacă durerea este acută, exacerbată la cald, pulsează şi nu vă puteţi atinge dintele, înseamnă că aveţi puroi. Durerea ajunge să nu mai cedeze la antiinflamator şi doare cel mai tare noaptea.

Ce puteţi face?

Repet, sunaţi medicul dentist. În cazul în care nu puteţi ajunge la un cabinet stomatologic, respectaţi următoarele indicaţii:

Nu dormiţi pe partea umflată şi nu beţi lichide fierbinţi. Căldura va amplifica durerea.

Nu puneţi aspirină, lămâie şi să nu vă daţi cu Lidocaina spray pe dinte deoarece este inutil şi vă mai răniţi şi gingia. Orice tratament naturist este ineficient.

umflare.masea.slide

Antibioticele se administrează la indicatia medicului. Ele ajută la dezumflare, dar NU tratează cauza urgenţei dentare.

Luaţi antibiotice la indicaţia medicului dentist. Dar, există momente în care nu avem cum să mergem la medic şi trebuie să ştim ce antibiotic putem lua. Se poate administra Amoxicilină 500 mg la 8 ore sau Augmentin 1 g la 12 ore, împreună cu Metronidazol o dată pe zi. La persoanele alergice la penicilină se administează Ciprofloxacină 1 g la 12 ore. Antibioticele se iau 5-7 zile. Trebuie să fiţi atenţi la prospect şi dacă sunteţi alergici la vreun antibiotic. Persoanele însărcinate NU iau antibiotice fără acordul medicului ginecolog. Antibioticele se iau după ce se mănâncă, la o distanţă de jumătate de oră. Pansament gastric (Omez, Omeran) se administrează cu o jumătate de oră înainte de micul dejun.

Antibioticul nu va trata dintele. Va ajuta la dezumflarea zonei respective, însă puroiul rămâne acolo.

Pentru a se elimina puroiul, trebuie să mergeţi la medicul stomatolog pentru a “da drumul la puroi”.  Acest lucru se realizează fie prin dinte, adică se curăţă canalul dintelui şi acesta se lasă deschis sau se face o mică incizie pe gingie în dreptul dintelui, unde este cel mai umflat, şi puroiul se va elimina.

Umflarea zonei din dreptul unui dinte apare şi la gangrenă. Vă invit să citiţi articolul Gangrena dentară, o urgenţă stomatologică.

———

Oral Dent Bucuresti

Oral-Dent, clinica ta de stomatologie, îţi pune la dispoziţie o gamă completă de servicii, prin intermediul medicului dentist Robert Sandu şi al medicului dentist Elena Sandu (Culiţă). Ne găseşti în București, sector 2, Str. Aurel Vlaicu nr. 158.

Vezi lista completă de servicii de stomatologie Oral-Dent.

Ne găseşti şi la Facebook.com/Clinica.Stomatologica.Oral.Dent