Urgente si Programari: 0726.18.12.75

Maselele de minte se scot?

Maselele de minte se scot?

Măselele de minte (molarii III) sunt ultimii dinţi care erup, între 17 şi 30 de ani.

Uneori, apar anumite probleme legate de erupţia acestor măsele: durerea la erupţie, posibilitatea formării pericoronaritei, înghesuirea dinţilor din faţă. Se întâmplă chiar ca măselele să iasă deja cariate. Din aceste cauze, mulți consideră că măselele de minte trebuie extrase, preventiv.

Însă există mai multe situaţii în care măselele de minte erup în continuarea celorlalţi dinţi, fără dureri, fără carii şi arată la fel ca celelalte măsele. Aceşti dinţi trebuie îngrijiţi cu mare atenţie, chiar dacă sunt mai în spate şi accesul este mai dificil.

Măselele de minte pot fi privite ca o rezervă de dinţi, foarte utilă atunci când dorim să facem lucrări dentare şi celelalte măsele sunt distruse sau extrase.

extractie.molari.minte

Măselele de minte se extrag dacă au infecţie, afectează dinţii vecini sau în cadrul tratamentului cu aparatul dentar.

Extracţia unui dinte trebuie să fie ultima variantă de tratament. Există o singură excepţie, şi anume indicaţia medicului ortodont. În cadrul unui tratament cu aparatul dentar, de cele mai multe ori nu există spaţiu suficient pe arcadă pentru a îndrepta toţi dinţii. În această situaţie se indică extracţia măselelor de minte. Însă această decizie este luată doar către de medicul ortodont, în urma examenului clinic şi a celui radiologic.

În concluzie, dacă măseaua de minte nu are infecţie, nu afectează dinţii vecini şi nu v-a recomandat medicul ortodont, NU trebuie extrasă. Este posibil să aveţi nevoie de această măsea mai târziu.

———

Oral Dent Bucuresti

Oral-Dent, clinica ta de stomatologie, îţi pune la dispoziţie o gamă completă de servicii, prin intermediul medicului dentist Robert Sandu şi al medicului dentist Elena Culiţă. Ne găseşti în București, sector 2, Str. Aurel Vlaicu nr. 158.

Vezi lista completă de servicii de stomatologie Oral-Dent.

Ne găseşti şi la Facebook.com/Clinica.Stomatologica.Oral.Dent