Urgente si Programari: 0726.18.12.75

Maselele de minte si durerea

Maselele de minte si durerea

Măselele de minte sunt ultimii dinţi care erup și au o dezvoltare destul de limitată, în funcţie de spaţiul pe care îl au la dispoziţie. Din această cauză, apar diferite tulburări de erupție. Vârsta de apariție variază de la 17 la 30 de ani, dar există și posibilitatea ca măselele de minte să nu erupă niciodată.

Pe parcursul erupţiei, dintele este acoperit de gingie și, de asemenea, se creează un mic spaţiu între gingie şi dinte. În această perioadă poate să apară o afecţiune des întâlnită, numită pericoronarită. Aceasta apare din cauza acumulării de resturi alimentare şi bacterii în spaţiul respectiv. Gingia este roşie, umflată şi dureroasă, și este uşor de traumatizat atunci când mâncăm. De cele mai multe ori, din cauza durerii, persoana respectivă evită igienizarea zonei respective, ceea ce conduce la avansarea inflamaţiei: apariţia trismusului (dificultăţi în deschiderea gurii), dureri intense, imposibilitatea de a mesteca alimentele corect, suprainfectarea gingiei (cu prezenţa puroiului) şi febră.

slide-migraine

Pericoronarita este inflamaţia gingiei care acoperă măseaua de minte aflată în erupţie și este foarte dureroasă.

Tratamentul constă în îndepărtarea resturilor alimentare de sub gingie, urmată de aplicarea locală a unor substanţe antiseptice. După trecerea puseului acut se poate realiza o mică incizie, manoperă numită decapuşonare, pentru a-i permite dintelui să erupă mai uşor.

√ Este foarte important ca, atunci când observaţi că măseaua de minte erupe, să menţineţi o igienă corectă a zonei respective.

√ Dacă observaţi că rămân alimente sub gingie, clătiţi bine gura după fiecare masă.

√ Nu ignorați igiena, chiar dacă zona respectivă este un pic inflamată. Adresaţi-vă medicului dentist.

√ Folosiţi apă de gură cu substanţe antibacteriene, cum este clorhexidina.

√ Aveţi grijă să nu traumatizaţi gingia care acoperă dintele aflat în erupţie.

———

Oral Dent Bucuresti

Oral-Dent, clinica ta de stomatologie, îţi pune la dispoziţie o gamă completă de servicii, prin intermediul medicului dentist Robert Sandu şi al medicului dentist Elena Culiţă. Ne găseşti în București, sector 2, Str. Aurel Vlaicu nr. 158.

Vezi lista completă de servicii de stomatologie Oral-Dent.

Ne găseşti şi la Facebook.com/Clinica.Stomatologica.Oral.Dent

Vezi prezentarea video a Clinicii Oral-Dent